Yılbaşı tatili Playstation!a yaradı!

Yılbaşı tatilinde 6 milyonu aşkın PlayStation 4 satıldı! Aynı dönemde gerçekleştirilen PS4 oyunu perakende satışları 50,4 milyon adeti bulurken UNCHARTED 4: Bir Hırsızın Sonu’nun toplam perakende satışı, global ölçekte 8,7 milyonun üzerine çıktı.

Sony bu yılbaşı tatili döneminde gerçekleştirilen PlayStation4 (PS4) bilgisayar eğlence sistemi ve yazılım satışlarının güçlü seyrettiğini açıkladı. Satış rakamları şöyle kaydedildi:

* 2016 Yılbaşı tatili döneminde, 6,2 milyon adedin üzerinde PS4 satışı yapıldı.

* 1 Ocak 2017 itibarıyla, PS4’ün dünya çapındaki toplam perakende satışları 53,4 milyon adedin üzerine çıktı.

* 2016 Yılbaşı tatili döneminde, PS4 yazılım satışları da güçlü seyrini korudu. Dünya çapındaki perakende mağazalarında satılan ve PlayStation®Store üzerinden dijital olarak indirilen yazılım sayısı da 1 Ocak 2017 itibarıyla, 50,4 milyon adedi aştı. UNCHARTED 4: Bir Hırsızın Sonu’nun toplam perakende satışları ise, 21 Aralık 2016 itibarıyla global olarak 8,7 milyon adedin üzerine çıktı.

Sony Computer Interactive Entertainment Başkan ve Global CEO’su Andrew House, satış rakamlarıyla ilgili şunları söyledi: “Hayranlarımıza ve ortaklarımıza, göstermiş oldukları destek ve tarihimizdeki en iyi tatil dönemlerinden birinin gerçekleştirilmesine yardımcı oldukları için minnettarız. Bu yıl, PS4 oyun portföyünü daha da genişletip PlayStation VR üzerindeki devrimsel oyun oynama deneyimlerini ve PlayStation 4 Pro üzerindeki yüksek kaliteli oyun deneyimini daha da zenginleştireceğiz. Bir yandan da ağ hizmetlerimizi genişleterek kazandığımız ivmeyi sürdürmeyi hedefliyoruz. PS4’ü, oyun oynanacak en iyi platform haline getirmekteki kararlılığımız sürüyor.”

PS4 sistemi şu an dünya çapında 123 ülke ve bölgede temin edilebiliyor.

Share