ODTÜ Robot Günleri 10 yaşında

Türkiye’nin ilk ve en köklü robot yarışmaları organizasyonunu onuncu yaşında!

ODTÜ Robot Günleri 10 yaşında

ODTÜ Robot Günleri 10 yaşında

ODTÜ Robot Günleri’nin onuncusu 9-10 Mart 2013 tarihinde ODTÜ Kültür Kongre Merkezi(KKM)’nde gerçekleşecek.

Türkiye’nin ilk ve en köklü robot yarışmaları organizasyonunu onuncu yaşında!

2002 yılında ilk kez gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk ve en büyük robot yarışması organizasyonu olan ASELSAN ana sponsorluğundaki Uluslararası ODTÜ Robot Günleri bu sene de gerçekleştirilecek.

Robotları ve teknolojilerini toplum kesimlerine tanıtmak, işlevleri ve kullanım alanları hakkında bilgiler sunmak, robot dünyasına ilgi duyanları eğlenceli bir ortamda bir araya getirmeyi hedefleyen ODTÜ Robot Günleri’nin onuncusu 9-10 Mart 2013 tarihinde ODTÜ Kültür Kongre Merkezi(KKM)’nde gerçekleşecek.

Bu sene gerçekleştireceğimiz etkinliğimizi özel kılan bir neden daha var! 10. yılımızı daha da özel yapacak olan yeni bir kategori ekledik. “Arama & Kurtarma” adını verdiğimiz yeni kategoriyle teknolojiyi bir adım daha ileri taşımayı hedefliyoruz. Bu kategorideki amaç iki robot arasında haberleşme sağlanarak, bir robotun diğeri tarafından temsili bir şekilde kurtarılmasıdır.

10. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri’nde, arama & kurtarma kategorisine ek olarak, her sene düzenlediğimiz mini sumo, sumo, çizgi izleyen, çöp toplayan, triatlon, çoklu mini sumo, mayın tarlası ve serbest kategorileri olmak üzere toplam dokuz ayrı kategoride yarışmalar düzenlenecektir. Bu yarışmalara yaklaşık 800 robot ve her sene olduğu gibi 4000’in üzerinde ziyaretçinin katılımı bekleniyor. Yarışmalarımız ilköğretim, lise ve üniversite düzeyindeki katılımcıların yanı sıra hobi olarak da robot yapımıyla ilgilenen herkese açık bulunmaktadır.

Ayrıntılı bilgi için: http://www.odturobotgunleri.org.tr/
http://robot.metu.edu.tr/

Share