ROBOCUP birincisi Boğaziçi

Boğaziçi Üniversitesi takımı, ”ROBOCUP 2010”un Simülasyon Kurtarma Ligi’nde birinci oldu.

Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) ”RoboAKUT” takımının, Singapur’da yapılan ”ROBOCUP 2010”un Simülasyon Kurtarma Ligi’nde birinci olduğu bildirildi.

BÜ’den yapılan açıklamaya göre, üniversitenin Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Akın yönetimindeki ”RoboAKUT” takımı, Mehmet Murat Sevim ve Oruç Yılmaz’dan oluşuyor.
Yaklaşık 3 bin katılımcıyı bir araya getiren ”ROBOCUP 2010” yarışmalarına BÜ, Simülasyon Kurtarma Ligi’nde ”RoboAKUT”, Standart Platform Ligi’nde ”Cerberus” ve Küçük Boyutlu Lig’de ”BRocks” takımlarıyla katıldı.

ROBOCUP 2010

ROBOCUP 2010 takımı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ”Beestanbul”, 9 Eylül Üniversitesi de ”RoboPub” takımlarıyla Simülasyon Futbol Ligi’nde yarışmacı olarak yer aldı.

BÜ ”RoboAKUT” takımı, ”ROBOCUP 2010”un Simülasyon Kurtarma Ligi’nde birinci oldu.

“Robocup 2011″ İstanbul’da yapılacak

Temelleri 1990’lı yılların başında atılan dünyanın en büyük robot organizasyonu ”ROBOCUP” gelecek yıl 4-10 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak.

Türkiye’nin tanıtımına ve teknolojik gelişmesine büyük katkı sağlaması öngörülen ”ROBOCUP 2011” organizasyonu için ”ROBOCUP” bayrağı, Singapur’da düzenlenen törenle Uluslararası ROBOCUP Federasyonu Başkanı Profesör Manuela Veloso ve ROBOCUP 2010 Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı Profesör Tan Hang Cheong tarafından Türkiye’nin Singapur Büyükelçisi Şafak Göktürk ile ROBOCUP 2011 Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı ve BÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın’a teslim edildi.

ROBOCUP, bugüne kadar dünya çapında robotbilime katkıda bulunan çok sayıda araştırmacının ve mühendisin yetişmesini sağladı.

Bu çerçevede katılımcılar, sanal ortamda geliştirdikleri yazılımlar yanında, gerçek dünyada bir amaca yönelik donanımları geliştiriyorlar.
Yarışmalarda başarılı olmak için geliştirilen karmaşık teknikler sadece robotbilimde değil, birçok teknik alanda da kullanılabiliyor. Yarışmalarda üniversite lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin yanı sıra ayrı bir kategoride ilköğretim ve lise öğrencileri de yarışabiliyor.

Share