Robot trenler geliyor

Londra metro sisteminde kullanılacak otomatik tren sistemi ve istasyonlardaki yenilikler tanıtıldı.

Gelecek 40 yıl boyunca Londra metro sisteminde kullanılacak otomatik tren sistemi ve istasyonlardaki yenilikler tanıtıldı.

“Tube” da denilen Londra metro sistemi, 2020’li yılların ortalarından itibaren yeni tanıtılan metro trenlerini karşılamaya hazırlanıyor. Uzun zamandır yenilenmesi beklenen Londra metrosu için tasarlanan yeni tren vagonları bir çok teknolojik yenilik ve güvenlik önlemleri ile geliyor.

robot-tren

Bunların başında istasyonlarda kimsenin hatta düşmemesi için cam paneller ve otomatik kapılar, kendi kendine pilotsuz servis verebilecek otomatik tren sistemi, uzaktan tüm sistemin kontrolünü sağlayan sinyalizayon ve yeni bilgi idare merkezi yer alıyor. Ayrıca Londra metro trenleri için bir süredir arzu edilen klima sistemi, kapılarda güvenlik için LED ışıklandırma, tamamen dijital reklam ve bilgi panoları da uygulamaya girecek.

Her ne kadar bu özelliklerin çoğu dünya çapında yeni metro sistemlerinde kullanılsa bile, Londra dünyanın en eski ve karışık metrolarından birine sahip olduğu için çoğu özellike eski tren vagonlarına uygulanamıyordu.

Kaynak:Gerçek Gündem

Share