Ailelere Uyarı Çocuklarınız İnternette Nekadar Duruyor!

Uzmanımız Psikolog Osman Baş’tan anne babalara önemli uyarı yaptı. İnternetin çocuk bakıcısı olmadığını belirten uzmanımız ‘Çocuk, anne-babası, kardeş ve arkadaşlarıyla daha çok vakit geçirmelidir’ mesajını vererek ebeveynleri uyardı.

cocuk-bakimi-internet-telefon-tablet-kullanimi

Esenler Belediyesi Kadın Aile ve Gençlik Hizmetleri Müdürlüğünün düzenlediği “Aileler İçin Doğru Sosyal Medya Kullanımı” konulu seminerde son dönemde insan ilişkilerini olumsuz yönde etkileyen sosyal medyayı doğru kullanma yöntemleri anlatıldı. Düzenlenen seminerde Psikolog Osman Baş, dinleyicilere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

İNTERNETTE NE KADAR VAKİT GEÇİRMELİ?

Son yıllarda artan internet ve sosyal medya kullanımının çocuklar ve özellikle gençlerde bazı olumsuz sonuçları olduğunu söyleyen Psikolog Osman Baş, “İnternette çok fazla vakit geçirmek çocuğun işlevselliğini bozabilir. Bir gencin ne kadar süre internet başında olması ile ilgili sürede önemli olan işlevselliğinin bozulmamasıdır. Yani çocuğun ailesi, okulu ve arkadaşlarıyla ilişkisi bozulmadıysa internet başında geçirdiği sürenin önemi kalmaz” dedi.

“ÇOCUĞA SİZ BAKIN, İNTERNET DEĞİL”
Çocuğun internet kullanımı konusunda annelerin yaptığı yanlışlara değinen Osman Baş, “Annenin çocuklarıyla her zaman ilgili olması gerekir. İnternet, çocuk bakıcısı değildir. Çocuğu bilgisayar başında oturtup ya da eline telefon verip vakit geçirmesini sağlamak yanlış bir davranıştır. Çocuk, anne-babası, kardeş ve arkadaşlarıyla daha çok vakit geçirmelidir. Bu, daha doğru bir sosyalleşmedir” diye konuştu.
Psikolog Baş, konuşmasının sonunda doğru internet kullanımı ile ilgili “Çocuğa alternatif oluşturun. Ona zevk alabileceği spor, hobi veya sohbet aktiviteleri sağlayın. Yemek veya çay saatlerinde bilgisayar başına servis yapmayın. Bilgisayara internet filtresi ekleyin. Çocuklar için kullanışlı oyun siteleri araştırın, diğer ebeveynlere sorun” tavsiyelerinde bulundu.

Share