Akıllı telefonla göz muayenesi

Akıllı telefon kamera adaptörü ile, dünyanın her yerinde göz muayenesi yapılabilecek.

Şu anda göz doktorlarının hastanelerde kullandığı göz muayenesi cihazları hala büyük, ağır ve pahalı. Bu cihazları doktorlarla birlikte dünyanın en uç noktalarına kadar taşımanın imkanı her zaman olmuyor. Ama dünyanın en uç noktalarında bile göz sorunlarından muzdarip insanlar var. İşte Peek Retina isimli bir akıllı telefon adaptörü ile artık her yere sağlık götürmek mümkün.

peek-retina-akilli-telefon-goz-muayenesi

(Gerçek Gündem) Peek Retina, göz teknolojileri konusunda özellşmiş bir grup tarafından üretilmiş. Ekipte donanım, yazılım uzmanları ve göz doktorları var, yani ne yaptıklarını gayet iyi biliyorlar. Ayrıca çeşitli araştırma kurumlarından da destek alıyorlar. Cihazın donanım tarafı, akıllı telefonlara takılan bir kamera adaptörü şeklinde. Yazılımı sayesinde bir doktor gözün yüksek çözünürlüklü görüntülerini alıp anında inceleyebiliyor. Ayrıca görüntüler ayrıntılı inceleme için başka bir uzmana da hemen yollanabiliyor.

İki senedir klinik ve alan testleri devam eden Peek Retina; şimdiye kadar Kenya, Botswana ve Mali gibi bölgelerde denenmiş. Tanzanya, Malawi ve Kenya’da daha geniş testler de planlanmış. Diyabet ve yüksek tansiyon gibi hastalıkların saptanmasında çok işe yarayacak bu cihazın, seri üretime geçilip mantıklı fiyatlarda satılabilmesi için son bir destek gerekiyor.

Şu anda Indiegogo sitesinde açılmış olan kampanyaya 10 Sterlin ile bile destek olabilirsiniz. 60 Sterlin bağış ile bir tane sipariş edip, bunu ihtiyacı olan bir göz doktoruna hediye etmeniz de mümkün. Önsipariş ile satın alacağınız Peek Retina aparatı, “Médecins Sans Frontières” ve “International Agency for the Prevention of Blindness” kurumları tarafından belgeli şekilde teslim alınıp, alanda ihtiyacı olan bir göz doktoruna iletilecek.

Share