Bin bilim insanı İzmir’de

Klinik uzmanlar, araştırmacılar ve endüstri temsilcileri İzmir’de buluştu.

Bin bilim insanı İzmir'de

Bin bilim insanı İzmir’de

(ICRS) Uluslararası Kıkırdak Onarım Derneği 15 -18 Eylül 2013 tarihleri arasında İzmir’in kültürel mirası ve doğal güzellikleri içinde 11’inci Dünya Kongresini düzenledi.

Uluslararası Kıkırdak Onarım Derneği 11’inci Dünya Kongresi başladı, kongre 18 eylül akşamına kadar devam edecek. Deneysel ve klinik çalışmaların bir disiplin içerisinde organize edilmesini sağlayan dernek dünyanın bu konudaki en saygın bilimsel kuruluşu. Bu güne kadar derneğin Dünya Kongreleri büyük metropollerde gerçekleştirildi. Kongrenin İzmir de yapılması ile dünyanın en saygın 1000 bilim adamı kenti geldi. Üç gün klasik tedavilerden yeni kök hücre çalışmalarına kadar pek çok konuyu tartışacaklar.

ICRSnin dönem Başkanı Prof. Anthony Hollander ve bir grup bilim adamı ve hekim 2008 yılında ilk olarak doku mühendisliği ile laboratuar şartlarında oluşturulmuş trakeayı (nefes borusu) hastanın kendi kök hücrelerini kullanarak oluşturmayı ve hastaya nakli başardılar. Yine katılımcılar arasında bulunan Prof. Norisama Nakamura Japonyada kök hücre bazlı 3 boyutlu bioimplantlar geliştirmiş olup çalışmalarını klinik düzeyde sürdürüyor. Davetli konuşmacılarının tümünün alanlarındaki başarıları ile aldıkları çok sayıda uluslar arası ödülü bulunuyor.

KONGRE GÜVENCE SAYESİNDE İPTAL EDİLMEDİ

Bu Kongrenin öncelikli Türkiye de ve daha özelde İzmir de yapılması için Kongre Başkanları Prof.Dr.Mehmet Binnet ve Prof. Dr. Didem Kozacı çok çalıştı. En büyük destek Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’ dan geldi. Başkan Tartan ICRS Dönem Başkanı Anthony Hollander’i arayarak, ” Bu kongrenin güvencesi benim. Hep sizinleyim. İzmir’de hiçbir sorun yaşanmaz. Son dönemde yaşananlar demokratik tepkidir” diyerek kongrenin iptalini önledi. ICRS Dönem Başkanı Anthony Hollander ise Başkan Tartan’dan aldığı güvenceyle klinik uzmanlar, araştırmacılar ve endüstri temsilcilerine; “İzmir’de buluşalım” çağrısı yaptı.

İLK HASTA TEDAVİLERİ İZMİR’DE YAPILDI

Kongre Başkanı Prof. Dr. Mehmet S. Binnet, M.Ö Helenistik Çağ’da ilk hasta tedavilerinin yapıldığı Asklepios’un kurulduğu kent olan İzmir’de Dünya Kongresi’ni yapmaktan büyük bir onur duyduklarını ifade etti. Yerel Komite Başkanı Prof. Dr. Leyla Didem Kozacı ise 11’nci Dünya Kongresi’nin, kıkırdak patolojileri üzerine birçok soruya cevapların bulunacağı, en önemli etkinlik olacağına inandıklarını belirtti.

EXPO 2020 İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Başkan Tartan, İzmir’in Expo 2020 oylaması öncesi önemli bir prestij elde edeceğini söyledi. Uluslararası bilimsel bir kongreyi İzmir’e getirmekten büyük bir onur duyduğunu ifade eden Başkan Tartan şunları söyledi:” İzmir çok önemli geleceğe umut verecek bir toplantıya ev sahipliği yapıyor. Bu kongrenin ev sahipliği içerisinde çorbada tuz misali katkıda bulunmaktan dolayı onur duyuyorum. Bu kongreyi ülkemize getiren, bu başarıyı sağlayan değerli hocalarıma en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum. İzmir gerçekten çok güzel, çok çağdaş, çok uluslararası bir kent. İstanbul’da yaşanan sıkıntılar, son olarak Suriye’de ki gerginlik bilim insanlarının kafasında çok ciddi soru işaretleri yarattı. Ama bunu değerli başkanımıza ve yöneticilerimize de ısrarla ifade ettim; “Bu kongrenin güvencesi benim, herhangi bir sorun yaşanmayacaktır” dedim. Öyle de devam edecektir. İzmir’de olduğunuz için, böyle uluslararası umut veren bir kongre de İzmir’de olduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Buradan çıkacak sonuçlar ve İzmirlilerin gösterdiği sevgi ve hoşgörü sizler içinde çok öneli bir yansıma olacak.”

Kaynak:GerçekGündem

Share