• Home »
  • Sağlık »
  • Çocuklarının küçük yaşta telefon kullanmalarına ‘babalar’ izin veriyor

Çocuklarının küçük yaşta telefon kullanmalarına ‘babalar’ izin veriyor

Yeni yapılan bir anket ile anne ve babaların çocuklarına hangi yaşlarda cep telefonu kullanmalarına izin verdikleri araştırıldı. Ortaya çıkan sonuçlara göre babalar çocuklarının teknoloji ile erken yaşta tanışmalarında bir sıkıntı görmüyor. Çocuklar babalarından aldığı izin ile ilkokul çağlarında telefon kullanmaya başlayabiliyor.

baba-ve-ogul-cep-telefonu

Sprint, ebeveynlerin çocuklarına telefon kullanmaya başlamaları için izin verdiği yaş üzerine ilginç bir araştırmaya imza attı. Anket firması, bu araştırma için 18 yaşından büyük 1,433 cep telefonu sahibi incelendiğini bildirdi. Yapılan araştırmaya göre, babalar ilkokul çağındaki çocukların cep telefonu kullanmalarına annelere göre daha olumlu yaklaşırken, anneler çoğunlukla çocuklarının ancak ortaokul çağına geldiklerinde cep telefonu kullanmalarına izin veriyor.

Babaların yüzde 37’si çocuklarının ilkokulda telefon kullanmasında bir sıkıntı görmez iken, annelerde bu bu oran yüzde 24’te kalmış. Annelerin yüzde 41’i ise çocuklarının yalnıza ortaokulda cep telefonu kullanabileceğini belirtmiş. Babalarda bu oran ise 34 ile sınırlı kalıyor.

Çocukların ise yaklaşık yüzde 40’ı ilk telefonlarını 12 ile 14 yaşları arasında alıyor. Büyük şehirde yetişen çocuklarda cep telefonu kullanmaya başlama yaşı ise daha düşük yaşlarda başlıyor.

Diğer yaş grupları incelendiğinde (9-11 ve 15-16) ailelerin çocuklarına yüzde 23 oranında evet dediği gözüküyor.

Share