Kadavralar artık 3D incelenebilecek

Tıp eğitiminde öğrencilerin en çok zorlandığı derslerden biri olan kadavralar artık 3D incelenecek.

Tıp öğrencilerinin, eğitim için bağışlanmış ölü bedenlerle aralarının çok iyi olmadığı bilinir. İşte Edinburgh Ünivesitesi’nde bu sıkıntıyı aşmak için üç boyutlu sanal bir kadavra görüntüleme sistemi geliştirilmiş.

İngiltere’de şu anda tek örneği bulunan sistem, öğrencilerin büyük bir ekran üzerinde insan vücudunun her ayrıntısınısanal olarak evire çevire incelemelerini sağlıyor. Kullanılan ayrıntılı vücut görüntüleri, bilgisayarlı tomografitaramalarından elde edilmiş.

3d-kadavra

Kullanıcılar 3D görüntüleri sağa sola döndürebiliyor, önden, arkadan, yandan bakabiliyorlar. Görüntüler yaklaştırılıp, istenirse ortadan kesilebiliyor ve kesit içine de bakılabiliyor. Vücut parçaları tek tek incelenebiliyor, organlar çıkartılıp eklenebiliyor ve sadece iskelet ya da dolaşım sistemi görüntülenebiliyor.

Bu 3D sanal kadavra yalnızca tıp öğrencilerine ve öğretmenlerine değil, müzelerde ziyaretçilerin kullanımına da açılacak. Böylece incan vücudu hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyen herkes faydalanabilecek. Sistemi test eden öğrenciler şimdilik memnunlar.

Kaynak:Gerçek Gündem

Share