Sarhoş olanları ayıltan besin

Tıbbi ilaçların yan etkilerine maruz kalmadan sağlığınızı koruyor hatta sizi iyileştiriyor.
Tıbbi ilaçların yan etkilerine maruz kalmadan; ucuz, basit yöntemlerle sağlığınızı koruyan ve hatta onu iyileştirmenizi sağlayan bir sürü mucizevi ilaç var. Bunlardan biri de salataların olmazsa olmazı, zeytinyağının kadim dostu; sirke

Türkiye’nin ünlü sirke üreticilerinden Kemal Kükrer, şimdi sirke tutkunları için bir kampanya düzenliyor ve iki şişe sirke alan herkese, geçen yıl Dharma Yayınları’ndan çıkan ve Fransız yazar Marie-France Müller’in dünyada büyük ilgi gören ‘Gençlik ve Sağlık İksiri Sirke’ adlı kitabını hediye ediyor. Kitapta sirkeyle evinizde hazırlayabileceğiniz reçeteler, cildin yaşlanmasını önleyen losyonlar ve güzellik maskeleri yer alıyor. İşte sirkenin mucizeleri…

elma-sirkesi

BALGAM SÖKTÜRÜR

Bir çay bardağı kaynar suya bir çorba kaşığı dolusu tuzu ekleyip karıştırın. Bunu bir küçük kaseye döküp üzerine beş çorba kaşığı sirke ekleyin. Bu gargara, çok iyi bir balgam sökücüdür. Söz konusu karışım iki günde grip ve nezleyi tedavi eder. Bu uygulamadan önce bir miktar havlıcan çiğnemeniz önemli.

SARHOŞLARI AYILTIR

Eski bir tarife göre, bir bezi sirkeye batırıp erbezlerine uygulamak sarhoşluğun geçmesini sağlar. Ayrıca bir arkadaşınız sinir krizi geçiriyorsa, her yarım saatte bir, bir tatlı kaşığı sirkeyi bir miktar sıcak suyla seyreltilip içirmeniz ona iyi gelecektir.

KANSIZLIĞA İYİ GELİR

Sirkenin, içinde bulunan demir, B12 vitamini ve folik asit, kansızlığa çok iyi gelir. Bu vitamin ve mineraller vücudun kolayca emebileceği bir formdadır. Ancak sirke, kimi zaman çok asitli olduğundan günde bir defa ılık ballı suyun içine katılan bir tatlı kaşığı elma sirkesini içmek yeterlidir.

ASTIMA BİRE BİR

Tüm vakalarda bal (doğal ve işlenmemiş olmalı) ve elma sirkesi karışımı iyi sonuç vermektedir. Buğday balı daha etkili olabilir. Bir kaşık sirke, bir kaşık balla karıştırılıp ılık suya eklenir. Günde 3-4 defa içilir. ABD’de sıklıkla uygulanan bir uygulama da bir mendilin veya tülbentin sirkeye batırılarak bileklerin iç tarafına sabitlenmesidir.

ATEŞ DÜŞÜRÜR

Bir ölçü sirkeyi beş ölçü suyla karıştırın. Bu karışımı kompres yapmak ve sarmalamak için kullanın. Bu sirkeli su, yüksek ateşle yanan kişiyi rahatlatacağı gibi, vücuttaki toksinlerin deri yoluyla atılmasını sağlayacaktır.

YAŞLANMAYI ÖNLER

Sirke ve cildimizin PH değerinin birbirine çok benzediğine dikkat çeken Marie-France Müller, sirkenin antioksidan ve güçlendirici etkisinin cildin yaşlanmasını önlediği görüşünde. Müller’in denediği ve çok başarılı buluduğu losyon ve maskeler şöyle:

Kuru ciltleri yumuşatan losyon: 30 gram acı bakla tanesini 1 litre suyla karıştırıp kaynatın. İçine 2 litre elma sirkesi ekleyip, 10 dakika daha kaynatın. Yüzünüzde bir süre bekletip, ılık suyla yıkayın.

Normal ya da yağlı ciltler için maske: 1 tatlı kaşığı elma sirkesini, 3 yemek kaşığı yoğurdu ve 1 kaşık unu hamur yapıp yüzünüze sürün. 10 dakika bekletip ılık suyla yıkayın.

VÜCUDUN SİRKEYLE İLİŞKİSİ

ELLER

Çok kirli ellerinizi yıkayıp yumuşatmak için kendinize mısır unu ve sirkeden oluşan bir sabun hazırlayın. Karışımla ellerinizi iyice ovup sonrasında durulayın.

GÖZLER

Bir tatlı kaşığı sirkeyi bir bardak suyla kaynatıp soğutun. Bu karışımla göz banyosu yapabilirsiniz. Bu arada düzenli elma sirkesi tüketimi, yaşlılığa bağlı kataraktı da azaltır.

BACAKLAR

Bacaklarınızı elma sirkesine batırılmış bir bezle sararak yukarı kaldırıp dinlendirin. Bu süreçte içine bir yemek kaşığı elma sirkesi karıştırılmış ılık suyu için. Bu işlemi günde bir kere yarım saat boyunca yapın.

AYAKLAR

Ayaklarınızı sirke banyosuyla rahatlatabilirsiniz. Banyo küvetinizin içini bileklerinize kadar soğuk suyla doldurun. İçine bir bardak elma sirkesi ile biraz deniz tuzu ekleyin. Birkaç dakika boyunca ayaklarınızı suyun içinde hareket ettirin.

AĞRIYAN BAŞA SİRKEYLE MASAJ

GIDA ZEHİRLENMESİNE: Gıda zehirlenmesine maruz kalmamak için yabancı ülkelere gitmeden ya da şüpheli restoranlarda yemek yemeden önce düzenli olarak sirke tüketin. Kullanım dozu olarak, suyun içine yemeklerden yarım saat önce 1 yemek kaşığı sirke ekleyin.

BAŞ AĞRISINA: Bir püskürtücü sprey şişesine su ve elma sirkesi karışımı koyun. Karışımı havaya üskürtüp koklayın. Alına ve şakaklara sirkeyle masaj yapın. Ya da orta büyüklükte bir kese kağıdının dibini sirke ile ıslatıp aşçı şapkası gibi kafanıza geçirip yarım saat ile bir saat arasında bekletin.

DİŞ ETİ PROBLEMLERİNE: Eğer diş eti problemleriniz varsa ya da ağzınızda aftlar çıkmışsa iki yemek kaşığı sirkeyi, bir bardak ılık suya ekleyip ağzınızı bu karışımla çalkalayın.

KOLESTEROLE: Kolesterolünüz yüksekse, yemeklerden önce suya ballı elma sirkesi karıştırıp içerek kolesterolünüzü düşürebilirsiniz.

Share