Stresten kurtulmanın 7 yolu

Stres kuşkusuz çağın en büyük sorunlarından biri. İş hayatı, trafik, mali sorunlar, sürekli gergin insanlar… Bunlardan gerçekten derin nefes alıp kurtulmak mümkün. Stresten kaçınmak için birçok yerde uygulayabileceğiniz 7 basit öneri.

Stresten kurtulmanın 7 yolu

Stresten kurtulmanın 7 yolu

EL MASAJI

Geleneksel Çin tıbbına özel bir yöntem; hoku. Buna göre elin baş parmakla işaret parmağı arasındaki iç kısmına bastırmak da stresi azalttığı kanıtlanmış bir yöntem.

Hong Kong Polytechnic Üniversitesi’ne göre 30 saniye baskı uygulamak vücuttaki gerginliği yüzde 39 azaltıyor.

LAVANTA

Japon araştırmacılara göre lavantayı koklamak anksiyete için adeta bir panzehir. Işıkları kapatın ve lavanta kokulu bir mum yakın.

YARDIM EDİN

Araştırmalar gösteriyor ki yardımlar yapan, gönüllü olarak vakıflarda çalışan insanlar stresten daha uzak yaşıyor.

MÜZİĞİN SESİNİ AÇIN

Anksiyete mi yaşıyorsunuz? En sevdiğiniz müziği açın ve kendinizi vererek bir kaç dakika dinleyin.

Maryland Üniversitesi’nden araştırmacılar kişinin sevdiği müzikleri dinlemesinin kan basıncını düşürdüğünü söylüyor. Sevdiğiniz bir müziği dinlemek sadece sizi rahatlatmıyor, kalbinize de iyi geliyor.

TATLI BİR ŞEYLER PİŞİRİN

Canınız tatlı bir şeyler çektiyse tabii ki sınırı aşmadan kendinizi ara sıra ödüllendirebilirsiniz. Yine Japon araştırmacılara göre kendi tarifinizi kullanarak bir şeyler pişirmek, ikram etmek ve yemek vücudunuzu rahatlatıyor.

BIRAKIN GİTSİN

Kadınların yüzde 85’i ağladıklarında rahatladıklarını söyler. Bu yüzden ağlamak iyidir ama bunu en ufak sıkıntıda gelenek haline dönüştürmeyin.

DEĞİŞMEYEN KURAL: EGZERSİZ

Stresten kurtulmak, ruh sağlığı için, beden sağlığı için değişmeyen en temel kurallardan biri: egzersiz. Egzersiz yapmak serotonin hormonu salgılanmasına neden olur, enerji verir ve stresi yenmenize yardımcı olur.

Share