Turkcell Gelibolu Maratonu heyecanı başlıyor

Türkiye’nin ‘Barış’ temalı ilk maratonu 2 Ekim Pazar günü koşulacak.

turkcell-gelibolu-maratonu

‘Barış için Koşuyoruz’ sloganıyla düzenlenecek Turkcell Gelibolu Maratonu, dünyanın en önemli tematik parkurlarından biri olarak kabul edilen tarihi Gelibolu Yarımadası’nda gerçekleşecek. Maraton, yarı maraton, 10 kilometre koşusu ve halk koşusu olmak üzere 4 kategoride gerçekleştirilecek olan maratonda, katılımcı sayısı kadar fidan dikilecek ve Barış Ormanı da oluşturulacak. Turkcell Gelibolu Maratonu’nun kayıtları ise www.gelibolumaratonu.com adresinden 1 Ekim’e kadar devam edecek.

 

Turkcell’in ana sponsorluğunda bu yıl ikincisi düzenlenecek, Türkiye’nin ‘Barış’ temalı ilk maratonu Turkcell Gelibolu Maratonu, ‘Barış için Koşuyoruz’ sloganıyla 2 Ekim Pazar günü gerçekleşecek. Geçen sene olduğu gibi yine Gelibolu Yarımadası’nın tarihi noktalarında koşulacak olan maraton sonrasında katılımcı sayısı kadar fidan dikilerek bir ‘Barış Ormanı’ da oluşturulacak. Katılımcılar maraton, yarı maraton, 10 km. koşusu ve halk koşusu olmak üzere 4 kategoride bu maratona dahil olabilecek.

Kayıtlar 1 Ekim’e kadar devam edecek

Dünyanın en önemli tematik parkurlarından biri olarak kabul edilen Gelibolu Yarımadası’nda gerçekleştirilecek olan organizasyona kayıtlar halen devam ediyor. Turkcell Gelibolu Maratonu’nda yer almak isteyen sporseverler kayıtlarını www.gelibolumaratonu.com internet sitesi üzerinden 1 Ekim’e kadar gerçekleştirebiliyor. Kayıt yaptırıp Gelibolu Yarımadası’nın tarihi noktalarındaki eşsiz maratonda yer alacak sporseverler, içinde derecelerinin de tutulmasını sağlayan çiplerin bulunduğu yarış kitlerini Maraton Fuarı’nda alabilecek.

Maraton güzergâhları

Turkcell Gelibolu Maratonu’nda profesyonel atletlerin katılacağı 42 kilometrelik parkur, Morto Koyu’ndaki start noktasından başlayacak. Saat 11.00’de başlayacak yarışta katılımcılar Alçıtepe Köyü’nden geri dönerek parkurda iki tur atacak ve yine Morto Koyu’ndaki finiş noktasına gelecek. Yarı maraton ise saat 11:15’de yine Morto Koyu’nda başlayacak. Maratondaki parkuru geçecek olan sporcular, bir tur atarak Morto Koyu’ndaki finişe gelecek.

turkcell

Ödül töreni saat 14.00’te

10 kilometrelik koşu ise saat 11:30`da yine Morto Koyu’ndan başlayacak. Fransız Anıtı ve Redoubt İngiliz Mezarlığı’ndan geçecek katılımcılar, Morto Koyu’nda yarışı noktalayacak. Büyük katılımın beklendiği halk koşusu ise, saat 11.45’te Morto Koyu’ndan başlayacak ve 5 kilometre uzunluğunda olacak. Tüm yarışmacıların ve halkın katılımı ile saat 14.00’te de Morto Koyu’nda ödül töreni gerçekleştirilecek.

 

 

Maraton Fuarı 29 Eylül – 1 Ekim’de

Katılımcıların göğüs numaraları, zamanlama çipleri ve yarış tişörtlerini alabilecekleri Maraton Fuarı ise 29 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında Çanakkale Merkez İskele Meydanı’nda düzenlenecek.

Share