10 dolara 1 terabyte alan

Dropbox kullanıcılarını şaşırtacak fiyatlar açıklandı! Ancak daha ucuz alternatifler de var.

Bulut üzerinden veri depolama çok pratik ve başarılı bir sistem. Harddiskinizde acil ihtiyacınız olmayan her şeyi bulut sunuculara atabilir ve istediğiniz zaman çekebilirsiniz. Önemli dosyalarınızın, fotoğraflarınızın, aile videolarınızın yedeklerini kolayca alabilirsiniz. Yedeklediğiniz dosyalarınızı istediğiniz bilgisayardan, akıllı telefondan ve tabletten görebilir, kullanabilirsiniz.

dropbox

Dropbox bulut üzerinde depolama hizmeti veren eski ve bilinen firmalardan biri. Kendisinden sonra çıkan tonla rakibine karşı şimdiye kadar geniş kullanıcı kitlesi ve pratikliği ile iyi idare etti. Ama son 1-2 yıldaki bulut hizmet firmalarının yükselişi ve önemli teknoloji firmalarının da pazara ağırlıklarını koyması, Dropbox gibi büyük bir ismi bile endişelendirebiliyor.

REKABET KIZIŞTI

Google’ın “Google Drive” servisi, Microsoft’un “OneDrive” servisi ve Box’un uygun fiyatlı depo servisi gibi güçlü seçenekler artıyor. Dropbox’un bunlara karşı cevabı sağlam geldi. Ayda 9.99 Dolar veya yılda 99 Dolar ödeyerek kullanabildiğiniz Dropbox Pro paketi, önceden 100 GB alan ile sıırlıydı, şimdi ise 1 Terabyte (1,000 GB) limitine yükseltildi.

ONEDRİVE 2,5 DOLARA 1 TB ALAN VERİYOR

Gerçi hala başka firmalarda fiyat olarak bundan daha iyi teklifler var, OneDrive’ın ayda 2.50 Dolar’a 1TB teklifi gibi. Ama Dropbox’un özellikleri ve kullanım kolaylığı çoğu kişiye çok cazip geliyor. Ayrıca Dropbox kullanıcıları alan artışı dışında yeni paylaşım seçenekleri, paylaşım şifreleri ve uzaktan başka bir cihazdaki Dropbox klasörünü silme (hırsızlık durumları için) gibi özelliklere de kavuşuyorlar.

Dropbox kendini karmaşık hale getirmeden hizmetlerini geliştirmeyi iyi becerebilen bir firma. Eğer siz de bulut hizmetlerinden faydalanmak istiyorsanız buraya tıklayarak Dropbox sitesine gidip hemen ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Kaynak:Gerçek Gündem

Share