5 saatte rekor kırdı

5 saatte rekor kırdı

iPhone’da flash uygulamaları çalıştırma iddiasıyla ortaya çıkan bir uygulama kullanıcılardan yoğun ilgi gördü, 5 saat içinde en çok indirilen uygulamalar listesinde birinci oldu. Ancak aşırı yoğun ilgiye dayanamayan uygulamanın sunucuları çökünce kullanıcıların hevesi de kursağında kaldı.

server çöktü

server çöktü

Apple’ın popüler telefonu iPhone, birçok açıdan kullanıcıları cezbediyor olsa da, Flash uygulamaları desteklemediği için de eleştirilerin hedefi oluyor. Diğer bir deyişle, iPhone kullanıcıları şu an için Flash oyunları oynayamayadığı gibi, Flash tabanlı hiçbir siteye de giremiyor.

Ancak iPhone’daki flash sorununu bitiren bir uygulamanın Apple tarafından onaylandığı haberi, büyük ses getirdi. Dün gece itibariyle 2.99 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulan Skyfire Web isimli uygulama 5 saat içinde App Store’da en çok indirilen uygulamalar listesinde birinci sıraya yükseldi.

Kullanıcılardan gelen bu yoğun ilgiye daha fazla dayanamayan uygulamaya ise artık ulaşılamıyor; zira uygulamaya yoğun ilgi gösteren kullanıcılar uygulamanın kullandığı sunucunun çökmesine yol açtı.

SKYFIRE WEB NASIL ÇALIŞIYOR

Skyfire Web, Safari’ye entegre olan ve flash tabanlı siteleri otomatik olarak işleyip HTML 5 formatına dönüştüren bir uygulama. HTML 5’e çeviri işlemini gerçekleştiren uygulama yoğun ilgi görünce de uygulamanın sunucuları buna daha fazla dayanamadı ve devredışı kaldı.

Share