Açık Akademi dünyanın ilk akademik okulu

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, Türkiye’nin teknoloji alanında gelişimi için sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini, bu projelerden birinin de “Açık Akademi” olduğunu vurguladı.

Açık Akademi dünyanın ilk akademik okulu

Açık Akademi dünyanın ilk akademik okulu

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, Türk şirketlerinin dünya pazarında daha iyi yerlere gelebilmesi için projeler geliştirdiklerini bildirerek, “Türk şirketlerimize teknolojiden korkmamalarını, teknolojinin olmazsa olmaz olduğunu anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

Özmen, Microsoft Türkiye’nin düzenlediği “Gelecekte Buluşma” seminerine katılmak üzere geldiği Konya’da,yaptığı açıklamada, Türkiye’yi Microsoft dünyasında üst sıralara taşıyarak, ülkeye daha fazla yatırım çekmek istediklerini söyledi.

Microsoft Türkiye’nin olması gereken yere ulaşması için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Özmen, “Rusya ve Brezilya gibi ülkeleri Türkiye’nin önünde gördüğüm zaman çok rahatsız oluyorum. Bizi kimse geçememeli. Amacımız, Türkiye’yi Microsoft dünyası içinde de 27. sıradan 16. sıraya taşımak” diye konuştu.
Türkiye’nin Microsoft dünyasında üst sıralara yükselmesi için birtakım stratejiler geliştirdiklerini dile getiren Özmen, bunlardan ilkinin şirketlerle yapılan iş birliği olduğunu vurguladı.

Özmen, Türkiye ile rekabette olan ülkelerin kaliteli mallar üretip dünya pazarlarında yer aldığını belirterek, şunları kaydetti: “Bugün ABD’de bir pazara ya da İngiltere’de bir pazara gittiğimizde Çin’den, Hindistan’dan, Brezilya’dan mal bulabiliyoruz. Biz bu pazarlara Türk mallarını da sokmak istiyoruz. Bu ülkelerle aramızdaki tek fark, teknoloji. Teknolojiyi bizden çok daha iyi kullanıyorlar. Türk şirketlerimize teknolojiden korkmamalarını, teknolojinin olmazsa olmaz olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Türk şirketlerinin doğru adımlarla birkaç adım öteye ulaşmasına yardımcı olmamız lazım.”

“Microsoft, Türkiye’de bankaların en önemli ortaklarından biri”

Türkiye’deki “büyük şirketlerle büyük çalışmalar” yürüttüklerini anlatan Özmen, “Microsoft, Türkiye’de bankaların en önemli ortaklarından biri. Çünkü Microsoft ürünleriyle şirketle ilgili konuşmalar, dosya paylaşımları yapılabiliyor” diye konuştu.

Türkiye’de girişimciliğin desteklenmesi gerektiğine dikkati çeken Özmen, kurulan her şirketin 10 kişiyi istihdam etmesi halinde Türkiye’de bir anda milyonlarca insanın iş bulabileceğini açıkladı.

İstihdamın Türkiye için önemli olduğuna değinen Özmen, Microsoft’un, girişimci şirketlerin bütün yazılım altyapılarını 3 yıl boyunca ücretsiz karşıladığını bildirdi.
Microsoft’un elindeki medya gücüyle Türkiye’nin en büyük medyalarından biri olduğunu da söyleyen Özmen, “MSN, Türkiye’nin en önemli, en büyük portali. Hotmail’in 22 milyon kullanıcısı var. Çok güvenilen, sevilen bir sistem. Biz bunları ülkenin ekonomisi nasıl gelişebilir diye kullanıyoruz” şeklinde konuştu.

“Açık Akademi, dünyanın ilk uygulama okulu”

Türkiye’nin teknoloji alanında gelişimi için sosyal sorumluluk projelerine de önem verdiklerini, bu projelerden birinin de “Açık Akademi” olduğunu vurgulayan Özmen, şöyle devam etti: “Dünyada uygulama pazarı son birkaç yılda çok gelişti. Bir anda herkes cep telefonlarıyla uygulama indirmeye başladı. Bu uygulamalardan bazıları ücretsiz bazıları ise 1 lirayla 3 lira arasında değişen ücretlerle sunuldu. Geçen yıl dünyada 185 milyar uygulama indirildi. İngiltere’de aralık ayının son haftasında 1,2 milyar uygulama indirilmiş. Bu uygulama pazarı 17,5 milyar dolarlık bir pazar. Seneye 60 milyar dolara gelmesi bekleniyor. Bu pazardan, interneti kullanmayı bilen Türkiye’nin genç nüfusunun pay almasını istiyoruz. Çünkü, Türkiye büyürse, zenginleşirse herkes zenginleşir. Türkiye çok daha farklı bir yere gelecek. Onun için böyle bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdik. ‘Açık Akademi’ dünyanın ilk uygulama geliştirme okulu. Bu projeyi gerçekleştirirken de Microsoft Türkiye olarak destek almadan kendi imkanlarımızı ortaya koyduk. Proje sonucunda 3 haftada 41 binin üzerinde vatandaşımız kayıt yaptırdı. Bunlardan 108’i mezun oldu. Mezun olanların yazacakları uygulamalar sadece Türkiye’de değil dünya çapında indirilmeye başlanacak.”

Share