Akıllı Gözlük’e Türkler de el attı

Bu gözlük görme engellilerin hayatını kolaylaştıracak.

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri ve öğretim üyeleri, görme engelliler için mesafe algılayıcı akıllı gözlük üretti.

Son dönemin en teknolojik ve ilgi duyulan konularından biri olan akıllı gözlük üzerine bir ürün de Türklerden geldi.

Bahsi geçen akıllı gözlük tümüyle Türk yapımı olması ve görme engelliler için üretilmesiyle akıllı gözlük konseptinde kendisine bambaşka bir yer edindi. Bir toplantı ile tanıtılan bu akıllı gözlüğün temel olarak görme engelli kişilerin yürürken önündeki engelleri algılayabilmesine yaradığı belirtildi.

akilli-gozluk-turk

Görme engelli kişilerin hayatını bir nebze de olsa kolaylaştırmak için üretilen bu gözlük, görme engelli kişilerin önlerine çıkan engelleri sensörler yardımıyla tespit ederek bu cisimleri titreşim uyarısına dönüştürüyor ve bu sayede görme engelli kişiler muhtemel kazalardan korunabiliyor.

ENGELLİLER İÇİN AKILLI GÖZLÜĞÜN FİYATI

Akıllı gözlük karşısında çıkan nesneleri sensör yardımı ile tespit ederek görme engelli kişiye titreşim yoğunluğu olarak o cisme ne kadar yakın olduğunu hissettiriyor. Tüm bunların yanında 100 ile 150 TL arasında bir maliyetle sahip olan bu ürün umarım bir an önce seri üretime geçer ve ülkemizde fiziksel engeli olmayan kişilerin bile birçok zorluk yaşadığı günlük hayatta görme engelli kişiler de bir nebze olsun rahat eder.

Kaynak:Gerçek Gündem

Share