Barutsuz silaha ödül

2 bin projenin yarıştığı ‘Yeni fikirler ve yeni işler’ yarışmasında barutsuz silah ile birinci oldu.

Barutsuz silaha ödül

Barutsuz silaha ödül

Barutsuz silaha ödül ORTA Doğu Teknik Üniversitesi’nin düzenlediği ve 2 bin projenin yarıştığı Yeni Fikirler ve Yeni İşler Yarışması’nda barutsuz silah ile birinci olup 50 bin lira para ödülü kazanan Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri ve proje danışmanı Yrd.Doç.Dr. Selçuk Çömlekçi, kendi üniversiteleri tarafından da ödüllendirildi. Başarı plaketi ve dizüstü bilgisayar ile ödüllendirilen öğrencileri kutlayan Rektör Prof.Dr. Hasan İbicioğlu, “Artık Türkiye’de üniversiteler gerçek rollerine dönmüştür. Bundan sonra bilim üretilecek ve bilimin ışığı toplumu aydınlatacaktır” dedi.
SDÜ Mimarlık Mühendislik Fakültesi Elektronik ve Haberleşme Bölümü öğrencileri Ufuk Erol, Şuayip Öztaş, Volkan Sıgalı ve Vedat Algül, geliştirdikleri silahla ODTÜ’nün yarışmasına katılmış, elektrik mekanizmasıyla çalışan tüfek yapmışlardı. Öğrenciler, ’Elektromanyetik Fırlatıcı Sistem Projesi’ ile savunma sanayisi kategorisinde birinci olmuş, öğrenciler aynı zamanda 50 bin lira değerindeki özel ödülü de kazanmıştı. Öğrenciler için bugün Süleyman Demirel Üniversitesi Prof. Dr. Lütfi Çakmakçı Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi.
Isparta Valisi Memduh Oğuz’un da katıldığı törende konuşan Proje Danışmanı SDÜ Mimarlık Mühendislik Fakültesi Elektronik ve Haberleşme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Selçuk Çömlekçi, ülke ihtiyaçları göz önünde tutularak bilim ve teknoloji üretimine katkıda bulunmak, sanayi ile işbirliği içerisinde teknolojik gelişmelere destek olmayı amaçladığını söyledi. Yrd.Doç.Dr. Çömlekçi, “İşte bugün bu misyonumuzun somut ve gerçekleşmiş bir örneğini görüyoruz. Öğrencilerimiz büyük başarıya imza attı” dedi. Yrd.Doç.Dr. Çömlekçi, barutsuz silah projesinin TÜBİTAK’tan patent desteği almasının yanısıra, ODTÜ Teknokent’te 3 yıllık işyeri desteği, Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın özel ödülünü ve Tekno girişimi desteğini de kazandığını söyledi. Ardından Mimarlık Mühendislik Fakültesi öğrencisi Volkan Sıgalı, Yeni Nesil Fırlatma Sistemi’ni tanıtan bir sunum yaptı.

ARTIK ÜNİVERSİTELER GERÇEK ROLLERİNE DÖNDÜLER

Yenilikleri takip etmeye devam edeceklerini kaydeden SDÜ Rektörü Prof.Dr. Hasan İbicioğlu da günümüzde başarılı olan millet veya devletlerin diğerlerine göre bilgiyi daha etkin kullandıklarını söyledi. “Bilgiyi üretmek, uygulamaya koymak, bizim gelişebilmemizin temel ateşleyicileri olacaktır” diyen Rektör Prof. Dr. İbicioğlu, şöyle konuştu:
“Maalesef Türkiye son 200 yıldır çok zaman kaybetti. Batı, modern silahları kullanmaya başlamışken, biz hala geleneksel silahlarla uğraşıyorduk. Bilgiyi sürekli teknolojiye dönüştürebilen millet ve devletler, diğerleri üzerinde çok etkili olabilirler. Türkiye’nin ekonomide lokomotif rolü oynayacak güçlü ve dinamik bir nüfusu var. Artık Türkiye’de üniversiteler gerçek rollerine dönmüştür. Bundan sonra bilim üretilecek ve bilimin ışığı toplumu aydınlatacaktır.”
Törende konuşan Isparta Valisi Memduh Oğuz da, “Bugün burada mutluluğunu paylaştığımız çalışma, bu mücadele gücü ile ilgili bir hadise. Bu çalışmayı yapan gençler demişler ki; ‘Biz Anadolu’nun ortasındayız ama Amerika ile yarışacak projelerimiz var’ diyor. Gençlerimizi böyle iddialı ve dünyaya örnek olacak bir projeye imza attıkları için kutluyorum” diye konuştu.
Vali Oğuz daha sonra projeyi gerçekleştiren SDÜ Mimarlık Mühendislik Fakültesi öğrencileri Volkan Sıgalı, Şuayip Öztaş, Ufuk Erol, Vedat Algün ve Proje Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Selçuk Çömlekçi, plaket ve dizüstü bilgisayar hediye edildi.

Share