Bilgisayar satışları hiç bu kadar düşmemişti

Geçen sene sunulan Windows 8.1 güncellemesi de PC satışlarındaki düşüşü engellemeyi başaramadı. Dünya genelinde geçerli olan tabloya bakılırsa Gartner ve IDC’nin raporları değişik bir tablo ortaya çıkarmıyor. 2013 genelinde gerçekleşen PC satışları, bir önceki seneye göre net biçimde yüzde 10 düşüş gösterdi. Daha önceki senelik düşük oranları asla yüzde 10’a ulaşmamıştı.

Bilgisayar satışları hiç bu kadar düşmemişti

Bilgisayar satışları hiç bu kadar düşmemişti

Bu duruma göre PC satışları azalıyor ama azalışdaki düşüş hızlanıyor ve önü kesilemiyor. Lenovo’nun liderliği sürerken HP ve Dell arkasından geliyor. İşin ilginci ABD pazarında PC satışlarında HP ve Dell çıkışta ama dünya genelinde Lenovo’nun kontrolü sürüyor.

Geçen sene içinde ilk beş içinde pazar payını arttıran tek üretici Lenovo oldu. Yüzde 2.7 ilerleme gösteren Lenovo, diğerlerinin kayıplarını kendi hanesine ekledi.

Gartner açıklamasına göre ABD’deki PC satışları artık dibe vurdu. Hibrit tip cihazlar az da olsa sene sonu alışverişine çıkanların ilgisini çekti ama pazar iyice daraldığı için ciddi bir değişim gözlenmiyor. İnce ve hafif dizüstü bilgisayarların ucuzlaması hareket getirdi ve bazı PC üreticileri 2014’te tekrar çıkışa geçme planları yapar oldu. PC satışlarıyla ilgili bu olumsuz raporlardan Microsoft’un etkileneceği ortada.
Kaynak:Hürriyet

Share