Bill Gates insan dışkısından elde edilen suyu içti

Bill Gates yeni bir makine tanıttı. Bu makine ile insan dışkısı arıtılıp içilebilir su elde ediliyor.

Bill Gates su sorununun olduğu yerlere çözüm olacak bir makinanın tanıtımını henüz beş dakika önce arıtılan insan dışkısı olan atıktan üretilmiş suyu içerek yaptı.

Bill Gates kendine ait bloğunda yayınladığı videoda makinenin çalışma prensiplerini gösterdikten sonra, insan dışkısından filtrelenen suyu içerek, makinenin güvenilirliğini ispat etmek için suyu içti.
bill-gates-diskidan-yapilan-suyu-icti

“OmniProcessor” adındaki makine ABD’de Gates’in de kurucu ortaklarından olduğu Janicki Bioenergy firması tarafından üretiliyor. Şirketin ürettiği bu teknolojiyle 100 bin insanın dışkısıyla 86 bin litre temiz su ve 250 kW elektrik enerjisi üretilebilecek.

Bill Gates bloğunda paylaştığı yazıda,  dünya çapında temiz içme suyuna ulaşımın ve sıhhi tesisatı geliştirmenin yollarıyla alakalı farkındalık yaratmayı amaçladığını belirtti.

UNICEF’in en son verilerine göre, dünyada 2,5 milyar insanın temiz suya erişimi son derece zor, ayrıca 768 milyon insan da günlük hayatında güvenli olmayan su kaynaklarını kullanmak zorunda kalıyor.

UNICEF mesajında; “Temiz suya erişimin sınırlı olması ya da hiç olmaması her gün binlerce çocuğun ölümüne neden oluyor” diyor.

Share