Bu akıllı ayakkabı kaybolmayı önlüyor!

EasyJet havayolu şirketi, bilmediği bir yere seyahat eden herkesin yaşadığı kaybolma korkusunu ortadan kaldıran akıllı spor ayakkabı geliştirdi.

easyjet-akilli-ayakkabi
İngiltere merkezli havayolu şirketi EasyJet, bilmediği yerde kaybolma korkusu yaşayanlar ve turistler için oldukça yenilikçi ve sıra dışı bir çözüm üretti. Şirketin ürettiği bu yeni ayakkabılar sizi gitmek istediğiniz yere içindeki titreşim özelliği ve GPS sayesinde hatasız götürüyor.

Bigumigu’da yer alan habere göre, #Sneakairs adındaki ayakkabıların tabanında birer adet titreşim sensörü bulunuyor. Cep telefonlarındaki titreşim özelliğinin, Arduino ve 3D baskı teknolojisi ile üretilen daha küçük parçalara yerleştirilmesinden meydana gelen titreşim, GPS konum belirleme uygulaması Google Maps (Google Haritalar) sayesinde gitmek istediğiniz yere hatasız bir şekilde ulaştırıyor.

Görmeyi istediğiniz yeri easyJet mobil uygulamasından belirleyip akıllı telefonunuzu cebinize ya da çantanıza uzun bir süre bulunduğu yerden çıkarmamak için koyuyorsunuz ve yola koyuluyorsunuz.

“Barcelona Street Project” kampsamında hazırlanan spor ayakkabılar, kaybolma korkusunu ve sürekli cep telefonuna bakma problemini ortadan kaldırarak rahatça dolaşmanızı sağlıyor. Sağa dönmeniz gerektiğinde ayakkabının sağ teki; sola dönmeniz gerektiğinde ise sol teki titreşimle kullanıcıyı uyarıyor. Şayet yanlış bir yere dönerseniz, ayakkabılar 2 kez titriyor. Varılmak istenen lokasyona gelindiğinde ise her iki ayakkabı da titreyerek “vardık” sinyali veriyor.

Turistik ziyaretler sırasında yol bulma konusunda gözle görülür bir fark yaratması beklenilen ayakkabıların ne zaman satışa çıkacağı ise henüz netlik kazanmış değil.

Share