Çamaşır Makinesi Nedir?

Çamaşırlarımızı yıkamak için tasarlanan makinedir. Bu terim yalnızca su ile yıkama yapan makineler için kullanılır. Tüm çamaşır makineleri; termal ve kimyasal enerji kullanarak çalışırlar. İki farklı modeli bulunmaktadır. Bir tanesi üstten doldurmalı ve merdaneli, öbürü ise önden doldurmalı ve pervanelidir. Bazı modellerinde kurutma işlevi de vardır. Önden doldurmalı çamaşır makinelerinde; makine çalışırken tambur şeklinde dönen hazne, üretilen mekanik enerjiyi kullanır. Yıkama suyu ısındığında ise termal enerjiyi kullanmış olur.

camasir-makinesi

Genelde tüm çamaşır makinelerinde değişmekle beraber, ortalama devir hızı, 500-1600 devir arasında ya da daha fazladır.

Siemens Çamaşır Makinesi Modelleri ve Özellikleri

WM14Y862TR Otomatik Siemens Çamaşır Makinesi; iç haznesi 9 kg. alma kapasitesine sahiptir. 1400 devir hıza sahiptir ve A++ enerji tasarrufu özelliğine sahiptir. Ayrıca akıllı dozaj sistemi mevcuttur. Sensörler ile belirlenen çamaşır cinsine göre yıkama ve sıkma mekanikleri mevcuttur. Koyu renkliler, kot kumaşı, hassas gibi programlama özelliklerine sahiptir.

WM14Y7X2TR Otomatik Siemens Çamaşır Makinesi; iç haznesi 8 kg. kapasitededir. 1400 devir hıza sahiptir ve A++ enerji tasarrufu özelliğine sahiptir. Vario perfect özelliğine sahiptir. Yani yıkama performansı sağlayan, optimum süre ve enerji kullanan program özelliği. 16 farklı leke için, otomatik leke programı mevcuttur. Kendi kendini temizleyen deterjan haznesi vardır.

Birbirinden farklı Siemens ürünlerini uygun fiyatta ve kalitede bulmak istiyorsanız, bizdeuygun.com sitesini ziyaret edin. http://www.bizdeuygun.com/siemens-camasir-makinesi

Share