Casus kulaklıklar işportaya düştü

100 metre ilerideki seslerin dinlenmesini sağlayan cihazlar Tahtakale’de düştü.

Casus kulaklık

Vatan Gazetesi’nden Kenan Butakın’ın haberine göre casusluk aletleri işportaya düştü. İstanbul Tahtakale’de her köşede satılmaya başlanan ürünlerin en gözdesini, 100 metre ilerideki seslerin dinlenmesini sağlayan ve 5 liraya satılan casus kulaklıklar ile gizli kameralı kalemler oluşturuyor.

Casus kulaklıklar işportaya düştü

Dinleme modasına İstanbul’un yenilikleri tezgahlarına taşıyan Tahtakale işporta piyasası da kayıtsız kalamadı. Son yıllarda internet üzerinden ve güvenlik sistemleri mağazalarında satılan casusluk aletleri, sokaklarda işportacılar tarafından da satılmaya başlandı. Dubai menşeli olan ve Çin’de üretilen ürünler, Eminönü’nün ünlü Tahtakale bölgesinde neredeyse her köşe başında bulunuyor. Hediyelik eşya ve oyuncak gibi ürünlerle yan yana satılmaya başlanan ürünlerin bulunduğu tezgahlarda ayrıca ürünlerin reklamı da yapılıyor. Hiçbir engellemeyle karşılaşmadan bu ürünleri satabilen işportacıların sayısı ise gün geçtikçe artıyor.

5 liraya casus kulaklık

Bu ürünler arasında en çok 100 metre ilerideki seslerin dinlenmesini sağlayan casus kulaklıklar bulunuyor. Kısık sesli konuşmaları rahatlıkla dinleyen bu ürünler, sesi arttıran hassas bir mikrofona sahipler. Ses kayıt cihazlarına da entegre edilen ürünler, alınan seslerin kaydedilmesini de sağlıyorlar. Fiyatları 5 TL’den 25 TL’ye kadar çıkan kulaklıkların çok fazla satıldığını kaydeden isimlerini vermek istemeyen seyyar satıcılar, gencinden yaşlısına birçok kişinin bu ürünleri satın aldığını belirtiyorlar. Tahtakale’deki seyyar satıcıların, casus kulaklıklar dışında en çok sattıkları diğer ürün ise gizli kameralar.

Bu ürünler arasında da başta kalem kamera olmak üzere, düğme, anahtarlık, çakmak, kıravat ve gözlük kameralar bulunuyor. Kalem kameralar maksimum 8 saat çekim yapabilme özelliğine sahipler. Birçoğunun, fotoğraf çekebilme ve ses kaydetme özelliği de bulunan gizli kameraların fiyatları 30 TL’den başlayıp, kravat kameralarda 300 TL’ye kadar çıkıyor. Daha çok kadın müşterilerinin bu ürünlerden satın aldığını belirten seyyar satıcılar, ürünlerini satarken herhangi bir zorluk yaşamadıklarını da kaydettiler.

Tahtakale piyasasında işportaya düşen casusluk aletlerine ilgi büyük. 5 liraya isteyen istediğini dinliyor.

İşportada telekulak fiyatları

– Kalem Kamera 30-100 TL

– Düğme Kamera 60-100 TL

– Anahtarlık Kamera 30-110 TL

– Çakmak Kamera 90-160 TL

– Kıravat Kamera 100-300 TL

– Gözlük Kamera 75-160 TL

– Casus Kulaklık 5-25 TL

Share