CES Asia başladı

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarlarından olan CES’in Çin’deki ilk fuarı CES Asia kapılarına açtı. Fuar 27 Mayıs tarihine kadar açık kalacak.
ces-asia

Her yıl ABD’nin Las Vegas şehrinde Ocak ayında düzenlenen CES (Consumer Electronics Show – Tüketici Elektroniği Fuarı) bu yıl ilk kez Çin’de de düzenleniyor. Şangay’da 25-27 Mayıs tarihleri arasında ziyaret edilebilecek fuarda nesnelerin interneti, bağlantılı cihazlar, insansız hava araçları, 4K televizyonlar, 3D yazıcılar ve otomobil sektörüne ait firmalar yer alıyor.

Fuarın açılışı, düzenleyici firma CEA’nın CEO’su Gary Shaphiro tarafından yapıldı. Konuşmasında bu yıl CES’i ikinci kez düzenlemekten gurur duyduklarına belirten Shaphiro, 1960’lı yıllarda düzenlenen ilk CES’e göre çok daha fazla katılımcı olduğunu ifade etti. Intel, Audi, IBM, Ford, Twitter gibi dünyaca ünlü markaların standları ile yer aldığı fuarda Çin merkezli birçok firma da teknolojik ürünlerini sergiliyor.

Çin’de ilk kez düzenlenen fuarda neslerin interneti konusunda birçok ürün sergilendi. Bunlar arasında giyilebilir teknolojiler, akıllı saatler ve benzeri ürünler yer aldı. Ayrıca insansız hava araçları ile ilgili birçok örnek de fuarda bulunuyor.
ces-asia-2

Fuarın bir diğer bölümünde ise otomobil firmaları geleceğin otomotiv teknolojilerini sergiliyor. Otonom sürüşten araç içi eğlenceye, kablosuz şarjdan dokunmatik ekranlara kadar otomobillerle ilgili bir çok yeni teknoloji fuarda görülebiliyor.

Dünya çapında 200 aşkın firmanın katıldığı fuara 25 bin ziyaretçi ön kayıt oldu. Bunların büyük bir kısmının fuarı ziyaret etmesi bekleniyor.

Share