Citroen kullanıcının bilgileri çalındı

Citroen‘in Almanya resmi sitesinin hacklenmesinin ardından, firmanın kullanıcı bilgilerinin çalındığı açıklandı.

Citroen‘in Almanya resmi sitesinin siber suçlular tarafından hedef alındığı ve birçok kullanıcının bilgilerinin ele geçirildiği ortaya çıktı. İngiliz The Guardian gazetisinin haberine göre, Fransız araba üreticisiCitroen‘in Almanya’daki shop.citroen.de sitesine sızmayı başaran hackerlar, sitenin sunucularından yer alan tüm verileri ele geçirmeyi başardı.

Citroen‘in kullanıcı bilgilerinin ele geçirildiğini fark etmesinin ardından, yaşanan bu önemli güvenlik açığı ortaya çıkmış oldu. Citroen‘in Almanya’daki sitesini ziyaret eden kullanıcılar arasından ne kadarının bilgilerinin, bu güvenlik açığı sonucunda siber suçlular tarafından ele geçirildiği ise henüz bilinmiyor. Fransız araba üreticisi bu açığı tespit ettikten sonra yetkililere başvurdu ve bunun sonucunda gerekli incelemeler başlatıldı.

Hold Security firmasında görev alan Alex Holden, yaşanan bu güvenlik açığını inceledi ve açığın giderilmesi için gerekli işlemleri yaptı. Ancak yaşanan bu hacklenme olayının araştırılmasının ardından, 2013 yılı Ağustos ayından beri güvenlik açığının sitede yer aldığı ortaya çıktı. Kullanıcı bilgileri arasından hangi bilgilerin hedef alındığı tam olarak bilinmese de, Citroen tarafından alınan önemli durumun ciddeyetini gözler önüne seriyor. Kullanıcı adlarını ve şifrelerini sıfırlayan firma, site üzerinden yapılan satışları geçici olarak durdurdu ve siteyi kullananları banka hesaplarını takip etmeleri konusunda uyardı.
Kaynak:Mynet

Share