Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu Vestel’den geçecek

51. kez düzenlenen ve halen devam eden (26 Nisan – 3 Mayıs) Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu dünyada bir ilke sahne oluyor. Tura katılan bisikletçiler, 2 Mayıs günü turun parkurunda yer alan Manisa Organize sanayii içinde yer alan Vestel’in 1 milyon metrekare üzerine kurulu üretim üssü Vestel City’den geçecek.

51-cumhurbaskanligi-bisiklet-turu

Toplam 8 etabı bulunan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda Manavgat Şelalesi, Yivli Minare, Caretta Caretta, Hierapolis ve Boğaziçi Köprüsü gibi “Türkiye Güzellikleri” olarak nitelenen noktalar arasında Vestel City de yer alacak. Vestel, turda etaplara göre değişecek olan 4 farklı bisikletçi mayosundan beyaz renkli “Türkiye Güzellikleri” formasıyla yer alacak.

vestel-bisiklet-turnuvasi

Vestel olarak bisiklet sporuna verdikleri desteğin ilk adımı olan bu sponsorlukla bisiklet sporunu sahiplenmek istediklerini ifade eden Vestel Ticaret A.Ş. Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdürü Ergün Güler sözlerine şöyle devam etti: “Vestel ailesi olarak, sporun bir toplumun gelişmesinde en önemli unsurlardan biri olduğu ilkesinden hareketle, ülkemiz için önemi büyük olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na sponsor olmanın heyecanını yaşıyoruz. 8 gün sürecek olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet turunda, bir VestelCity etabının bulunması ve bunun yanı sıra dünyada ilk kez bir bisiklet parkurunun bir fabrikanın içinden geçecek olması heyecanımızı her zamankinden daha da artırıyor. Gururla yerli söylemimizin çıkış noktası, Avrupa’nın en büyük üretim tesislerinden biri olan 1 milyon m2’lik VestelCity’de 15 bin çalışanımız ile birlikte tüm sporcuları ağırlayacak olmanın sabırsızlığı ve heyecanı içerisindeyiz.”

vestel-51-cumhurbaskanligi-bisiklet-turu

Ülkemizde bisiklet sporunun yaygınlaşması gerektiğine dikkat çeken Güler sözlerini şöyle tamamladı: “Bu sponsorluk ile hem bisiklet sporunun, hem de ülkemizde bisiklet kullanımının yaygınlaşmasını hedefliyoruz. Böylelikle sadece spora değil, sağlıklı yaşam ve çevreye verdiğimiz desteğin de devamını getireceğiz. Bunu da birçok şehirde yerel yönetimler ile işbirliğine giderek Vestel bisiklet parkurları, bisiklet yolları ve sağlıklı yaşam festivalleri düzenleyerek sürdüreceğiz. Kısacası Türkiye Vestellenmeye devam edecek.”
Dünyanın tek kıtalararası bisiklet turu olan ve dünyaca ünlü bisikletçilerin katılacağı tur, 26 Nisan tarihinde Alanya’dan başlayarak 8 gün boyunca Akdeniz ve Ege sahillerinde ilerleyecek ve 3 Mayıs’ta İstanbul’da sona erecek.

Share