Discovery Channel ‘Nasıl Yapılır’ belgeselinin konuğu Vestel

Uluslararası belgesel kanalı Discovery Channel’ın “Nasıl Yapılır?” programı, dünyaya LED TV’nin nasıl yapıldığını Vestel’in üretim üssü Vestel City ile gösterecek.

vestel-discovery-channel-nasil-yapilir

Şirket açıklamasına göre, Vestel, LED TV üretimindeki uzmanlığı ile Discovery Channel belgesel kanalının ünlü yapımlarından “Nasıl Yapılır?” (How Do They Do It?) programında yer aldı. Prömiyeri 24 Şubat Çarşamba akşamı (bu akşam) Discovery Channel Türkiye kanalında gerçekleştirilecek olan programda, Vestel’in Manisa‘da yer alan üretim üssü Vestel City’deki LED TV üretim süreci gösterilerek LED TV‘nin nasıl üretildiği dünyaya anlatılıyor.

 

1 milyon metrekareden fazla kapalı alan üzerinde kurulu olan Vestel City’nin mega fabrika olmasına vurgu yapan program, ekran kontrolünden ana kart üretimine, parçaların birleştirilmesi ve taşınmasına kadar Vestel’deki tüm LED TV üretim aşamalarını detaylı bir şekilde gösteriyor. Vestel City’de LED TV parçalarının üretildiği yer ile bir araya getirildiği üretim bandı arasında bulunan 3 kilometrelik mesafede robotlara da esprili bir dille yer veriliyor.

nasil-yapilir

-Çekimler bir haftada tamamlandı

Avrupa’nın tek lokasyonda kurulu en büyük üretim komplekslerinden biri olan Vestel City, yıllık 15 milyon adet televizyon üretim kapasitesi ile dünyada önde gelen merkezler arasında yer alıyor. Vestel City’de üretilen LED TV’ler 152 ülkeye ihraç ediliyor.

“Nasıl yapılır?” programı için 2015’in yaz aylarında Manisa’ya gelen yapım ekibi Vestel City’deki çekimleri bir haftada tamamladı. İlk gösterimi İngiltere’de gerçekleştirilen program, şubat ayında Avrupa, Ortadoğu, Afrikave Asya’daki birçok ülkede gösterilecek. Programın Amerika Birleşik Devletleri’nde de yaz ayları içinde gösterilmesi planlanıyor.

Vestel-City-Manisa-Fabrikasi

“How They Do It Vestel City” bölümü, Discovery Channel ve Discovery Science kanallarında tekrarlarla yayınlanacak.

Share