Dövme yoluyla mikrofon

Hayatımızın içine giren akıllı telefonlar derimizin de içine girmeye hazırlanıyor.

Dövme yoluyla mikrofon

Dövme yoluyla mikrofon

Henüz en yeni teknoloji olarak esnek ekranlı telefonlar, akıllı kol saatleri ve elbette Google’ın Akıllı Gözlüğü’nü konuşuyoruz. Ancak Motorola son teknolojiye bambaşka bir açıdan yaklaştı ve iletişimde yeni bir dönemi başlatacak bir patent aldı.

Motorola’nın Elektronik Dövme 110 ismini taşıyan patenti ile kullanıcılar dövme yoluyla boynuna mikrofon aparatı yerleştirecek. Bu sayede telefon görüşmelerinde artık telefonunuzun mikrofonuna ihtiyacınız olmayacak; zira boyun bölgesinde ses tellerinin üzerine yapılacak dövme aracılığıyla sese en yakın noktada konuşlanacak olan mikrofon sesi en net şekilde karşı tarafa ulaştıracak.

Motorola’nın söz konusu patenti almasındaki en büyük etken elbette gürültü kirliliğini ortadan kaldırmak ve ses tellerinden gelecek en doğal ve net ses kalitesini görüşme yapılan kişiye ulaştırmak.

YALAN SÖYLENİP SÖYLENMEDİĞİ BİLE ANLAŞILACAK

Ancak patentin yaptıkları bununla da sınırlı değil. Şirkete göre ses öylesine net ve yakından gelecek ki kullanıcılar karşısında konuşan kişinin heyecanlı olup olmadığını, kararlı veya kararsız olduğunu ve hatta yalan söyleyip söylemediğini anlayabilecek.

Bu aparat sayesinde kişinin ses tellerinde oluşup, boğazı ve boynu boyunca yayılan titreşimler yakalanacak. Yani bir nevi mikrofon görevi görecek. Herhangi bir kabloya ihtiyaç duymayan aparat NFC teknolojisi ile şarj edilecek.
Motorola aldığı Elektronik Dövme 110 isimli bu patenti hayata ne zaman geçirir bilinmez; ancak yeni nesil Motorola cihazlarda bu teknolojinin destekleneceği belirtiliyor.
Kaynak:Hürriyet

Share