ELECRAMA 2012, Türkiye’den katılımcıları bekliyor

Dünyanın en büyük “Elektronik, Elektrikli Ekipman ve Hizmetleri Fuarı” ELECRAMA 2012, Türkiye’den katılımcıları bekliyor.

Hindistan Hükümeti, Enerji Bakanlığı Sekreteri P. Umashankar, ELECRAMA 2012 için Tanıtım Turu’nun detaylarını açıkladı.

Elektronik, Elektrikli Ekipman ve Hizmetleri Fuarı” ELECRAMA 2012, Türkiye’den katılımcıları bekliyor

Elektronik, Elektrikli Ekipman ve Hizmetleri Fuarı” ELECRAMA 2012, Türkiye’den katılımcıları bekliyor

Yeni Delhi, Eylül 2011 – Dünya’nın en büyük iletim ve dağıtım fuarı ELECRAMA-2012 için Tanıtım Turu’nun detaylarını açıklayan Uma Shankar şöyle konuştu: “Hükümet üretimden beklenen 147 milyar $ düzeyinde gelire ilave olarak, iletimden 56 milyar $ ve dağıtımdan 91 milyar $ gelir ile Enerji Sektöründen toplam 294 milyar $ bekliyor. Enerji Bakanlığı bunu başarmak için, üç anahtar alana yayılan bir plan üzerinde ciddiyetle çalışıyor: iletim, dağıtım ve insan kaynakları.”

IEEMA tarafından Yeni Delhi’de düzenlenen Tanıtım Turu önemli bir işlevi yerine getirdi ve enerji sektöründe karar verenlerin birlikteliğine tanık oldu.” ELECRAMA-2012, 18-22 Ocak 2012 tarihleri arasında Bombay’da bulunan Bombay Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek.

ELECRAMA, 1990’dan bu yana iki yılda bir kez Hindistan, Bombay’da gerçekleştirilen dünyanın en büyük iletim ve dağıtım fuarıdır. 283 katılımcı ve 30.000 ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşen ELECRAMA-1990’dan bu yana, gelişerek dünyanın en büyük elektronik ve elektrikli ekipman ve hizmetleri fuarı haline gelmiştir. Tüm iletim ve dağıtım zincirinden global standartlara uygun Hint Elektrik Endüstrisi üreticilerinin %95’i geliştirme ve üretim güçlerini sergilemek üzere bir araya geliyor.

‘Hindistan Güç Faktörü’ temasıyla düzenlenen ELECRAMA-2012 dünyaya ‘doğru fiyatla doğru teknoloji’ kavramını sunmaya hazır. Hindistan, girişimci mühendislik becerisi sayesinde, elektrik endüstrisinin global Ar-Ge merkezi haline gelmektedir. Enerji altyapısında ileri teknolojiye dönük büyük yerli potansiyeli ve global ticarette serbest piyasa erişimi, Hindistan’ı dünya çapında enerji sektörünün ulaşacağı son noktaya dönüştürmüştür.

ELECRAMA-2012 Başkanı Indra Prem Menon açılış konuşmasında şöyle konuştu: “ELECRAMA-2012’yi Hindistan’a ve dünyaya sunduğumuz için büyük bir memnuniyet duyuyoruz. 200 transformatör/trafo üreticisi, 300 iletken/kablo üreticisi ve 200 kontrol ve sistem üreticisi ile 130 ülkeden 41 delegasyon ELECRAMA-2012 için kayıt yaptırdı. Bu yıl, Enerji Bakanlığı ELECRAMA’ya kritik bir destek sağlıyor ve büyük yurtiçi yatırımlar bekliyoruz.”

Türkiye’den ELECRAMA 2012’ye Özel Seyahat Programı
Türkiye’den ELECRAMA 2012 fuarını ziyaret edecek katılımcılar için özel bir seyahat programı da etkinliğe paralel olarak sunuluyor. Türkiye’den seyahat edecek katılımcıların ve beraberindekilerin Hindistan Vize işlemlerini gerçekleştirmek; onlara en uygun seyahat; konaklama ve uçak imkanları ile erken rezervasyon fırsatları sunmak için oluşturulan bu programla ilgili bilgilere www.sahinogluturizm.com/elecrama2012erkenrezervasyon.html
adresinden ulaşılabiliyor.

Menon, Hükümet’in, ‘2012 yılına dek herkes için enerji’ hedefine ulaşmak üzere günümüzde enerji sektörünün son 50 yılda yapılanları, gelecek 10 yılda tekrarlamaya ihtiyaç duyduğunun farkında olduğunu da belirterek şöyle devam etti: “Hükümetin iletim ve dağıtım sektöründeki reformlar ve yatırımlara yönelik vurgusu amaca ulaşılacağının işaretlerini vermekte ve dolayısıyla Hint Enerji sektörü için harikulade bir büyüme fırsatı yaratmaktadır. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Ağır Sanayiler ve Kamu Teşebbüsleri Bakanlığı da ELECRAMA-2012’yi aktif olarak desteklemektedir.”

Enerji Sekreteri Umashankar “ELECRAMA-2012 Enerji Bakanlığı, paydaşları ve tedarikçileri için kusursuz bir platform haline geliyor. ELECRAMA, Hindistan’ın kapasitesini sergilemesine ve bilgi paylaşımı için en iyi platform olduğunu kanıtlamasına yardım edecek,” şeklinde konuştu. Ayrıca hedefin 12. Plan dönemi için 75.000 MW üretim kapasitesi eklemeyi amaçladığını da ilave etti. “Birçok fırsat var – gerçekten dağıtım sektörünü özellikle de finansal yapıyı geliştirmemiz gerekiyor” dedi.

CMD, BHEL ve ELECRAMA-2012 Marka Elçisi B. P. Rao “Hindistan büyük bir oyuncu olarak ortaya çıkarken ve piyasaya damgasını vururken, bizim kapasitemizi mevcut tüm platformlarda sergilememizden daha doğal bir şey olamaz. ELECRAMA bir süredir hız kazandı ve katıldığım son üç fuarın katılımcılarının ve ziyaretçilerinin sayısında büyük bir artış vardı. Hindistan ekonomisi yılda yüzde 8 ila dokuz büyümek zorundaysa, elektrikli ekipman, elektrik sektörü, enerji sektörü de en azından bu oranda büyümeli. Çok iyi bir piyasamız var ve doğal olarak bütün gözler bu piyasanın üstünde ve aynı zamanda, endüstri hız kazanıp dünya standartları düzeyine ulaştı” şeklinde konuştu.

IEEMA Başkanı Vimal Mahendru ise “IEEMA fuarlara ve konferanslara katılarak yurtdışında ‘Hint Malı’ markasını tanıtıyor. Tüm ittifaklarla ve aynı zamanda çeşitli ülkelere bakanlık ve sekretarya delegasyonlarıyla ikili ilişkileri destekliyoruz. IEEMA ayrıca çeşitli global konferanslar ve ELECRAMA gibi endüstriye özgü etkinlikler düzenliyor. Geçtiğimiz birkaç yılda Düzenleyiciler, Hizmet Sağlayıcılar ve Sanayicilerle etkileşim kurma ayrıcalığını yakaladık. ELECRAMA ile, tüm bileşenlerin bir araya gelip fark yaratmasını sağlamak istiyoruz,” diye belirtti ve şunları ekledi:
“Ağır Sanayiler Bakanlığı yakın zamanda IEEMA’yı, çeşitli paydaş Sanayiler, Düzenleyiciler ve Planlama Komisyonu’nun önümüzdeki on yıl için kılavuz belgesi olacak olan Elektrik Endüstrisi Misyon Planı’nı geliştirmek üzere yardım etmeye davet etti. Mevcut kişi başı elektriğimiz 2003 yılındaki yaklaşık 400 kWh düzeyinden bugün yaklaşık 734 kWh’a ulaşarak neredeyse iki katına yükseldi. Ancak yine de global ortalamanın altındayız. Yenilenebilirler ve AKILLI ŞEBEKE gibi konular ELECRAMA-2012’de tartışılıp geliştirilecek.”

Hindistan altyapı devriminin zirvesindedir ve Enerji sektörü bunda anahtar bir rol oynamaktadır. Tahminlere gelince, Enerji üretimi, iletimi ve dağıtımında planlanan 600 milyar $’lık yatırım farklı aşamalarda ve ELECRAMA-2012 yatırımcıları, üreticileri ve karar verenleri bir araya getirmede büyük bir katalizör rolü oynayacak. 10. kez düzenlenen global bir platform olan ve IEEMA tarafından düzenlenen ELECRAMA Hindistan’ı doğru perspektifte konumlandıracak.

Daha ayrıntılı bilgi için http://www.ieema.org ve http://www.elecrama.com adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Share