En hızlı iPhone modeli hangisi? İşte cevabı…

iPhone modellerini içeren geniş hız testi denemesini bu sene da tekrarladı.

EverythingApplePro web sitesi her sene tekrarladığı tüm iPhone modellerini içeren geniş hız testi denemesini bu sene da tekrarladı.

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelleri çıktığından beri devamlı karşılaştırmalara konu oluyor. Öncelikle iki iPhone 6 modeli karşılaştırıldı, sonra iki model tüm benzer boyutta Android telefonlarla karşılaştırıldı. Hatta iPhone 6 ve iPhone 5S de karşı karşıya getirildi.

en-hizli-iphone

Ama EverythingApplePro web sitesinin yaptığı gibi bir karşılaştırma görmedik. Site yetkilileri şimdiye kadar çıkmış tümiPhone modellerini (2G, 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6 Plus) yanyana koyup hız testi yapıyorlar. Her sene genişleyen model miktarı ile gittikçe daha zor olmaya başladığını söyledikleri testte bakın hangi modeller ön plana çıkıyor.

İlk yapılan hız testi cihazların kapanma sürelerini deniyor. Bunda tüm cihazlar arasında neredeyse süre farkı yok. İkinci test açılma testi ve burada ilginç bir sonuç var. Tüm cihazlar destekledikleri son işletim sisteminin son versiyonu kurulmuş şekilde teste giriyorlar ve açılma testinde birinci sırayı 6 veya 6 Plus değil, 5S alıyor.

BAĞIMSIZ İŞLEMCİ TESTİ

Üçüncü test ise “GeekBench” isimli platform bağımsız işlemci hız testi. Ne yazık ki 2G ve 3G bu uygulamayı desteklemediği için onlar test edilemiyor. 3GS ve üzeri tüm cihazlar GeekBench testine giriyor ve birinciliği en yeni ve en hızlı işlemciye sahip 6 Plus alıyor. İkinciliği küçük bir ara ile 6 ve üçüncülüğü ve 5S alıyor. En azından bu sonuç daha normal gözüküyor.

Son test ise web tarayıcısında Reddit.com sitesinin yüklenme süresinin testi ve yeni modeller neredeyse başlatıldıkları anda sitenin ana sayfasını yüklüyorlar. Bu da iOS 8 ile gelen daha yeni ve yüksek performanslı JavaScript motorunun başarısı.

Bu arada, eski Apple kurucusu Steve Wozniak iPhone 6 modellerini beğendiğini açıklamış, hatta son zamanlarda kulladığı Android’den geri iOS’e dönmüş.

Kaynak:Gerçek Gündem

Share