Facebook Eski Tasarımına Dönüyor

Hemen hemen bir yıl önce Facebook Ana sayfa dizaynı konusunda daha yenilikçi bir tasarıma doğru yöneliyordu. Buna ek olarak Facebook aylarca daha ince ve şık bir tasarım üzerinde çalıştı. Bu tasarımın içerisinde çok daha büyük fotoğraflar, dinamik yer bildirim bölümü ve Tumblr da bulunan profil fotoğrafına benzer bir profil fotoğrafı bölümü ortaya koyuldu.

Facebook tasarımın olarak eskiye dönüyor.

Facebook tasarımın olarak eskiye dönüyor.

Milyarlarca kullanıcısı olan bir internet sitesinde kısa süreler içerisinde çok farklı tasarımlara gidilmesi doğal olarak kullanıcılar tarafından çokta hoş karşılanmadı. Bu olumsuz geri dönüşler sonrasında ise Facebook tasarım anlamında tam anlamıyla sil baştan yaparak daha sadeleşerek eski tasarımına doğru dönüyor.

Dünyanın en büyük sosyal ağı olan Facebook artık tasarım anlamında daha sade ve taze bir tasarımı tercih edecek. Daha önce ki başarısız denemelerden de ders çıkaran dünya devi önümüzde ki birkaç hafta içerisinde ana sayfa tasarım değişikliğinin gerçekleşeceği de gelen bilgiler arasında.
Facebook’un yeni tasarımı mobil uygulaması ile benzerlik gösteriyor. Buna ek olarak yayınlanan görsellerde daha büyük olacağı ve fonların yenileneceği şuan için Facebook’un yeni tasarımı hakkında bildiklerimiz arasında yer alıyor.
Kaynak:Mynet

Share