Ford’un yeni far teknolojisi ile kazalara son!

Araç içi güvenlik sistemlerinde sona gelindiğini birçok kişi düşünürken otomobil üreticiler artık araçların dışı ve yayaların güvenliği ile ilgili de çalışmalarda bulunuyorlar.

ford-yeni-far-teknolojisi

Araç içi güvenlik sistemlerinde 9 hava yastığı ve yeni nesil emniyet kemerleri noktasında oldukça önemli gelişmeler yaşanmakta. Kaza anında aşağıya bırakılan motor aksamı gibi önemli güvenlik önemleri sayesinde ciddi oranda ölümlü kazaların önüne geçilebiliyor. Ülkemizde bildiğiniz gibi trafik kazaları halen ciddi bir sorun. Bu sorunların azalması için çalışan Ford araçlarında kullanmaya hazırlandığı yeni nesil far teknolojisini yayınladığı bir video ile tanıttı.

Yeni teknolojide önde sis farlarının olduğu yere 2 adet hareket edebilen güçlü spot konmakta. Aracın önde bulunan ızgarasının içine ise yolu görebilen yüksek çözünürlüklü bir kızılötesi kamera konuyor ve bu kamera yolun kenarında bulunan hareketli nesneleri algılama görevi üstleniyor. Bunları algıladığı zamanda araç içi multimedya sistemine görüntüyü aktararak bu nesnelere karşı dikkatli olmanız uyarılıyor. Ülkemizde yol kenarlarında duran köpekler ve farklı hayvanlara çarpan ya da çarpma tehlikesi atlatan birçok sürücü için iyi bir haber değil mi?

Ford-far-teknolojisi

Bu sistemin 8’e kadar farklı hareketli nesneyi algıladığını belirten Ford yetkilileri yeni far sisteminin oldukça başarılı sonuçlara imza attığını söylüyorlar. Ford’un geliştirdiği yeni nesil far sisteminin gerçek hayatta nasıl bir kullanıcı deneyimi sunacağını kestirmek imkansız ama bir fark yaratacağını şimdiden söylemek falcılık olmayacaktır diye düşünüyoruz.(Mynet)

Share