Game of Thrones’un yeni sezon senaryosu internette!

Çekimlerine devam edilen fenomen dizi Game of Thrones‘un (Taht Oyunları) 6’ncı sezonun senaryosunun bir bölümü dikkatsizlik sonucu internete sızdı.
game-of-thrones-6-sezon-senaryosu

Nisan 2016’da beyaz ekrana dönecek dizinin yeni sezonunda rol alacak Fransız aktör Elie Haddad’ın Instagram hesabında paylaştığı bir fotoğrafta dizi senaryosunun bir bölümünün görünmesi sosyal medya kullanıcılarının gözünden kaçmadı.

İnternete düşen senaryoda Daenerys’i ellerinde bulunduran 2 Dothraki savaşçısının konuşması dikkat çekiyor. Söz konusu sayfada savaşçıların Daenerys ‘in akıbeti hakkında konuştukları anlaşılıyor.

Dizinin sezon finalinde Daenerys Targaryen en son savaşçılarla çevrili bir çölde etrafı sarılı bir halde görülmüş, Daenerys’in akıbetine dair yeni bir sahneye yer verilmemişti.

5. SEZONDA NELER YAŞANMIŞTI?

Game of Thrones yapımcıları 5. sezon başlar başlamaz çok didaktik ilerlediği, aksiyon sahnelerine doğru düzgün yer verilmediği gibi eleştirilere maruz kaldı. Son 3 bölümde izleyenleri yerlerine mıhlayan sahneler sağ olsun, Game of Thrones bir sezonu daha alnının akıyla geride bırakmış oldu. Fakat işin garibi son bölümlere gelene kadar pek çok şok edici gelişme yaşanmıştı bile. İzleyicinin çıtasını her sezonda biraz daha yükselten Game of Thrones’ta neler oldu neler, hep beraber keşfedelim.

Sur’un ötesinin kralı Mance Rayder, Demir Taht’ın gerçek varisi olduğunu iddia eden Stannis karşısında eğilmeyeceğini açıklayınca, kazığa geçirilip ateşe atıldı. Ağır ağır, çığlıklar eşliğindeki ölümü bir gösteriye dönüşecekti ki, onurlu Jon Snow, kalbine sapladığı bir okla Mance’i bu işkenceden kurtardı. Yabanıllar kralsız, Jon da müttefiksiz kaldı.
game-of-thrones-6-sezon-senaryo
Arya’nın 4. sezon finalinde yollara düşmesinin ardından Jaqen H’ghar’a kavuşacağını uman bizler heyecanımıza hakim olamamıştık. Ancak karşımızda bulduğumuz adamın Jaqen olduğunu anladığımız an kendimize hakim olamadık. Arya’nın bile tanımadığı bu adam bize Jaqen’in bahsettiği ‘Yüzsüz adam olmak’ misyonunun gerçek anlamını göstermiş oldu.

Kargalar’ın başına geçer geçmez kendine direnen ilk adamın kellesini koparacağını kim tahmin edebilirdi ki? Jon ki Stark’ların kanını taşıyan, Jon ki onuru için yaşayan, Jon ki adaleti korumak için canını sakınmayan… Janos Slynt, Jon’un hiddetinden nasibini alan ilk Gece Nöbetçisi olarak tarihe adını yazdırdı.

Baratheonlar’a hizmet edip, Joffrey’nin tahta geçmesiyle görevinden istifa eden Sör Barristan Selmy, tahtın asıl sahibi olduğuna inandığı Daenerys’in yanında yerini alınca, hepimizin içi rahat etmişti. Targaryenler’e yıllarca hizmet eden ve unvanını sonuna kadar hak eden Selmy, güvendiği dağlara karlar yağan Daenerys’in sağ kolu olmuştu. Harpiya’nın Oğulları tarafından katledilerek Game of Thrones’a veda edene kadar…

Tyrion’ı esir alıp, Khaleesi’sine elinde mükemmel bir hediye ile dönmeyi arzulayan Jorah, kestirmeden gitmeye çalışınca Taş Adamlar’ın saldırısına maruz kaldılar. Bileğinden yaralanan ve bunu kimseye çaktırmamak için akla karayı seçen Jorah, acılarına bir yenisini daha eklemiş oldu. Üstelik tedavisi mümkün olmayan bu hastalık nedeniyle Khaleesi’sine kavuşamayacağını bilse de onun yanına doğru yol almaya devam etti.
game-of-thrones-6-sezon-senaryosu-2

Zavallı Sansa’nın başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi desek yeri ama bu sezon Sansa’nın yolu Ramsay Bolton ile kesişince acınası bir evlilik ve kabuslara girecek bir “ilk gece” yaşadı. Kitaplarda olmayan ve dizinin hayranlarının da büyük tepkiyle yaklaştığı bu sahneye George R.R. Martin’in açıklaması; “İlk sezondan beri kitaplarla dizi arasında büyük değişiklikler olmaya devam ediyor. Ben her zaman kelebek etkisinin üzerinde durmaya çalışıyorum, yani küçük değişikliklerin büyük etkilerinin altını çiziyorum. HBO’nun yazarları çok karışık ve uzun, hatta sonu daha gelmemiş bir kitap serisini 40 saatten uzun bir sürede anlatmaya çalışıyorlar. Hikayenin akışını mümkün kılmak için bu gibi değişiklikler yapmak, karakterlerin gelişimini sunmak için gerekli olabiliyor” şeklindeydi. Ancak Sansa, bu dehşet verici olaya rağmen, güçlü ve gittikçe önem kazanan bir karakter olmaya doğru ilerliyor.

Cersei dizinin en nefret edilen karakterlerinden biri. Kocasını, ağabeyi ile aldatmış, Joffrey gibi bir psikopat yetiştirmiş ve kendi hırsları uğruna Ned Stark’ın kellesi başta olmak üzere pek çok başı gövdesinden ayırmış bir kadın. Tyrell hanesinin cingöz ve kafayı kraliçe olmaya takmış kızı Margaery ile baş edemeyince soluğu Westeros’un radikal dindarlarının yanında aldı ve onlarla işbirliği yaptı. Ancak kabağın kendi başına patlayacağını hiç düşünmedi. Cersei’nin sürüklenerek Yüksek Rahip’in odasından götürülmesi içimize su dökse de şaşkınlık içinde izlediğimiz bir sahneydi.

Dizinin 8. bölümünde gerçerkleşen pek çok olay izleyicileri şaşkınlıktan bayılacak hale getirdi. Jon Snow’un Yabanıllar’ın yanına gidip açık yüreklilikle Mance’in ölümünün sorumluluğunu üstlenmesi, ileri gelenleri ikna edememesi ve ardından yaşanan Ak Yürüyen saldırısı… Jon Snow, kahramanca bir Ak Yürüyen’i toza çevirmeyi başarırken, ardında zombiye dönmüş bir Yabanıl ordusu bıraktı. Ak Yürüyenler’in lideri ellerini kaldırır keldırmaz da yüzlerce Yabanıl buz mavisi gösleriyle kıyıdan uzaklaşan Gece Nöbetçileri ve yaşlı ve çocuklardan oluşan Yabanıl yakınlarına bakıyordu. Aralarında Karsi’nşn olduğunu görmek de açık yaramıza tuz bastı.

Daenerys ve Tyrion’ın yoldaşlığı pek çok Game of Thrones hayranının heyecanla beklediği bir olaydı. Ancak, Jorah’ın gönderilmesiyle başlayan ve Dövüş Çukuru’nda yollarının tekrar kesişmesiyle gelişen olaylar öngörülmüş değildi. Zavallı Jorah Khaleesi‘sinin hayatını kurtardı kurtarmasına ama sahnenin kahramanı annesini sırtına alarak uzaklaşan Drogon’dan başkası değildi.

6. SEZONDA NELER YAŞANACAK?

Arkadaşlarının ihanetine uğrayan Jon Snow öldü mü? Melisandre onu diriltebilir mi?

Myrcella Baratheon zehirlenerek öldü. Peki Jaime, ona ilk kez sarılan, ilk evladını kaybetmekle nasıl başa çıkacak? Myrcella’nın erkek kardeşi olan kralın bu konuda tepkisi ne olacak? Cersei intikamını nasıl alacak?

Brienne, savaşı kaybeden Stannis’i öldürdü mü? Amacı Sansa’nın güvenliğini sağlamak olan Brienne için intikam alma isteği, Sansa’yı kurtarabilecek yegane adamla ittifak yapma ihtiyacına baskın mı geldi?

Arya kör mü olacak? Yoksa o da Bran gibi bir becerisini kaybedip bir başkasına mı kavuşacak?

Cersei saçlarına veda etti ve bir Ana Kraliçe olarak yürüdüğü yollardan çırılçıplak bir şekilde, üzerine tükürülerek saraya dönmeyi başardı. Cersei’nin intikamı nasıl olacak? Kral oğlunun duruma tepkisi nasıl kendini gösterecek? Sarayda kimler Cersei ile ittifak kurup, kimler onu düşmanı ilan edecek? Ve en önemlisi Dağ’ın bütün bunlar olurken rolü ne olacak?

Daenerys Targaryen ve minik yavrusunun uçuşu pek hoş olmasına hoştu. Ama Daenerys’i savaşçılarla çevrili bir çölde, hiç de annesinin sözünü dinlemeye çalışmayan bir Drogon ile görmek içler acısıydı. Daenerys, hayatta kalmayı başaracak mı? Yoksa tarih tekerrür mü edecek?

Theon sonunda insafa gelip Sansa’ya destek olmaya karar verse de ikilinin atladığı yer daha önce Bran’in itildiği yükseklikte değil miydi? İkili yaşayabilecek mi?

Görünen o ki sosyal medyada onlarca teorinin oluşturulmasına neden olan bu soruların cevabı için Nisan 2016’yı beklememiz gerekecek… (ntv)

Share