Genç dahiye erken veda

Bill Gates’in harika çocuğu, Microsoft’un genç dahisi 16 yaşındaki Arfa Karim Randhawa hayata gözlerini yumdu.

Genç dahiye erken veda

Genç dahiye erken veda

Kendisi henüz dokuz yaşında, Microsoft mesleki ustalık sertifikasına sahip olan Arfa Karim, teknoloji hakkındaki inanılmaz bilgileri sayesinde Microsoft çalışanlarının göz bebeğiydi. Nitekim News Pakistan’dan yapılan bir habere göre, hastanede geçirdiği 26 gün sonunda hayata veda etti.

16 yaşındaki genç kız, baş etmeye çalıştığı sara nöbetlerinin bir tanesi esnasında girdiği şoktan çıkamadı ve 22 Aralık gününden bu yana komada yatıyordu.

Pakistan gibi teknoloji konusunda çok büyük imkanları olmayan bir ülkede doğmasına rağmen, bu durum küçük Arfa’yı durduramamıştı, aksine birçok yetişkin Pakistanlının ulaşamadığı ve anlam veremediği bilgileri kolayca anlayabilmişti. Bill Gates ile Redmond’daki Microsoft kampüsü gezisi esnasında tanıştı. Gates aradan geçen birkaç günün ardından Arfa’nın ailesiyle temasa geçti ve ufak kızın hastalığı konusunda ona yardım etmek istediğini, ilk etapta Amerikalı doktorların video üzerinden Arfa’ya bakacaklarına, devamındaysa kızı tedavi için bizzat Amerika’ya alacaklarını söyledi.

Fakat bütün bu işlemler tamamlanamadan Arfa, Pakistan’ın Lahore kentinde, geçtiğimiz Pazar günü dünyaya gözlerini yumdu. Kendisi Pakistan’ın global teknoloji konusunda bulunan en büyük temsilcisiydi.

Share