‘Glass hakkında şüpheliyim’

Apple CEO’su Tim Cook, Google Glass hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

'Glass hakkında şüpheliyim'

‘Glass hakkında şüpheliyim’

Apple CEO’su Tim Cook, giyilebilir akıllı ürünlerin öncüsü olan Google Glass hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Google’ın bu yıl sonunda piyasaya sürmesi beklenen ve dijital teknoloji ve artırılmış gerçeklik harikası gözlükleri Google Glass, Apple CEO’su Tim Cook’un gözüne giremedi.

Cook, ‘All Things D’ teknoloji konferansında yaptığı konuşmada, “Geniş açıdan bakıldığında, bu zor bir proje” ifadesini kullandı.

‘Google Glass almak için 1,500 dolar ödemek isteyecek çok fazla insan olacağını düşünmediğini’ belirten Cook, “İnsanlar yüzlerinde giyilebilir bir teknoloji kullanmayı ne kadar istiyor, ilk olarak bu sorulmalı ve değerlendirilmeli… Google Glass giymesine gerek olmadığı halde bu gözlükleri giymek isteyen insanlar tanımıyorum” dedi.

APPLE NELER PLANLIYOR?

Cook, akıllı saat projesiyle teknoloji dünyasının gündeminden düşmeyen Apple’ın ‘giyilebilir teknoloji projeleri olup olmadığına’ yönelik soruları da yanıtladı.

Cook, ‘Apple’ın gelecekte bu sektörde yer alabileceğini’ belirtirken, detaylara girmedi.

iWatch projesi sorulan Cook, “Bana kalırsa giyilebilir teknoloji sektöründe çözümlenmesi gereken pek çok şey var. Sektör ilk olarak keşfedilmeyi bekliyor” dedi.

‘APPLE BİR ŞEY KAYBETMEDİ’

Apple’ın son zamanlarda Samsung ve HTC gibi rakiplerine karşı ‘kalite farkını’ kaybettiği endişelerine de cevap veren Cook, “Apple’ın sorun yaşadığını mı düşünüyorsunuz? Kesinlikle hayır” ifadesini kullandı.

Bazı istatistikler açıklayan Cook, k’üresel akıllı telefon internet trafiğinin yüzde 59’unun Apple’ın iOS işletim sistemiyle çalışan iPhone’larda gerçekleştiğini’ söyledi.

Android telefonların iPhone’u açık ara geride bırakmasına da değinen Cook, “Kazanmak, hiçbir zaman en fazla üretimi yapmak anlamına gelmedi… Bizim kutup yıldızımız her zaman en iyi ürünleri yapmak oldu. Hiçbir zaman bu amaçtan vazgeçmedik” dedi.

Kaynak:GerçekGündem

Share