Google Apple’ı tahtından edebilir mi?

Dünyanın halka açık en değerli firması olan Apple bu unvanını Google’a kaptırabilir.
google-vs-apple

Apple‘ın açıkladığı kötü mali sonuçlar hisselerinin 1 haftada yüzde 12 düşmesine sebep oldu. Piyasa değeri ise tam 69 milyar dolar buharlaştı.

Nisanın son haftası teknoloji devi Apple için kâbus gibi geçti. Firmanın piyasa değeri 5 günde 69 milyar dolar eriyerek 507 milyar dolara geriledi. Salı akşamı 2016 Ocak-Mart dönemi mali sonuçlarını açıklayan firma 13 yıl sonra ilk defa gelir kaybı yaşadı.

Apple’ın gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 azalarak 50.6 milyar dolar olarak gerçekleşti. Sonucun açıklamasının hemen ardından hisselerde yüzde 8’i bulan kayıplar yaşandı.

Öte yandan bu düşüş Apple’daki bu düşüş dünyanın en değerli şirketi olma unvanını da tehlikeye soktu. Cuma kapanış itibarıyla Apple 507, Google’ın çatı şirketi Alphabet ise 484 milyar dolarlık değerlere sahip.

Yani Apple hisseleri düşmese bile Alphabet’teki yüzde 5’lik bir yükseliş dünyanın en değerli şirketini değiştirebilir. Yurt dışında birçok uzman Apple’daki satış dalgasını süreceğini belirtiyor. Bu öngörü gerçekleşirse taht değişimi birkaç gün içinde gerçekleşebilir.

Share