Google: Dijital ölümsüzlük 2045’te

Fütüristler, 2045 yılına gelindiğinde insanların ‘zihinlerini bilgisayarlara aktararak’ dijital ölümsüzlük elde edebileceğini savunuyor.

Google: Dijital ölümsüzlük 2045’te

Google: Dijital ölümsüzlük 2045’te

Bu iddiayı destekleyen kişiler arasında, Google yöneticisi Ray Kurzweil, dijital ölümsüzlüğün 2045’te gerçekeşeceğini savunan isimler arasında.

Rus milyarder Dimitri Itskov’un gerçeğe dönüştürmek için 100 bilim insanından oluşan bir araştırma ekibi kurduğu ‘dijital ölümsüzlük’, Google tarafından da destek gördü.

Itskov’un geçtiğimiz hafta düzenlenen Küresel Gelecekler 2045 Uluslararası Kongresi’nde, bilim insanları 50 yıl içinde ölümsüzlüğün gerçeğe dönüşme ihtimalini tartıştı.

Peter Diamandis ve Marvin Minsky gibi tanınmış fütüristlerle beraber panele katılan Google mühendislik direktörü Ray Kurzweil, ‘2045 yılında teknolojinin insanın beyin gücünü aşarak süper zeka seviyesinde bir noktaya ulaşacağını’ belirtti. Kurzweil, söz konusu seviyenin ‘tekillik’ olduğunu ifade etti.

DİJİTAL ORTAMA GEÇİŞ
Intel’in kurucularından Gordon Moore’un 1965’te sunduğu ‘Moore kanunu’, ‘mikroişlemcilerdeki transistör sayısının her yıl iki katına çıkacağını’ öne sürmüştü. Kurzweil, buradan yola çıkarak, “insan beyninin simülasyonunu oluşturabilmek için yeterli seviyeye ulaşacağımızı ve zeka kapasitemizi milyarlarca kat artırabileceğimizi’ iddia etti.

Itskov ve onunla aynı fikirleri paylaşan insanlar, ‘tekilliği’ dijital ölümsüzlük olarak ifade ediyor. Bu kavram kapsamında, insanlar onlarca yıl sonra zihinlerini bilgisayara aktarabilecek ve ‘biyolojik vücutlarından dijital ortama geçiş yapacaklar.’

Itskov, ölümsüzlüğü kovaladığı ‘Avatar’ projesinde başarılı olması halinde, dünyanın en zengin 1226 insanına ‘ölümsüzlük satmayı’ teklif edeceğini söylemişti.

Kaynak:ntvmsnbc

Share