Google Glass satışları durduruldu!

Google’ın en bomba projesi olan ve son yıllarda en çok konuşulan teknolojik aygıtı niteliğindeki  akıllı gözlüğünün satışlarının durdurulduğu bildirildi.

Google-Glass-akilli-gozluk

Google’ın açıkladığı günden beri gündemden düşmeyen projesi, beraberinde birçok soruyu da birlikte getirdi. İzinsiz fotoğraf ve video çekimi yapması ile özel hayatın gizliliğini tehlikeye atacağından tutun da, sinema’ya gözlük ile girişlerdeki yasaklara kadar (bildiğiniz gibi sinemaya girişlerde video kayıt  cihazları korsan çekimler nedeniyle yasak) bir sürü konuda gündemdeki yerini korudu. Tüm bu yasaklar da zamanla Google Glass’a olan talebi biraz azalttı. Bununla birlikte pil performansının da beklenenden düşük olması ve gün içinde şarj için priz arama durumu kullanıcıların hevesini kırdı.

Uzun süredir Google’ın akıllı gözlük projesini askıya alınacağı söyleniyordu; fakat bununla ilgili Google’dan herhangi bir resmi açıklama yapılmamıştı. Ancak bugün gelinen noktada internet devinin Google Glass satışını durdurduğu ortaya çıktı.

İpod’un fikir babası proje’nin sorumluluğuna getirildi

1500 dolar gibi bir fiyattan satışa sunulan Google Glass’ın kaşif sürümünün durdurulması yaşanan tek gelişme olmadı. Bir cihaza bağlı online müzik market fikrini Apple kurucularından Steve Jobs ile birlikte hayata geçiren ve bu nedenle iPod’un babası olarak bilinen Tonny Faddell’in yeni Google Glass projesine liderlik yapacağı da bildirildi.

google glass parcaları

Alınan bilgilere göre Google Glass takımı, şuan Nest Lab CEO’luğu görevini sürdüren Faddell’in denetiminde ürünü geliştirmeye hız kesmeden devam edecek. Donanım tarafındaki geliştirmelerin yanında yazılım tarafındaki iyileştirmeler de Google Glass’ın yeni bir sürümünün geliştirilmesine öncülük edecek. Bakalım iPod’un yaratıcısı, Google’ın beklentileri büyük fakat sonuçları kötü olan projesi Google Glass’a tekrar hayat verebilecek mi, hep birlikte önümüzdeki günlerde göreceğiz?

Share