Google Glass’a bir rakip daha çıktı. Bu rakip Tayvan’dan

Akıllı gözlük denildiğinde akla ilk gelen markalardan biri olan Google’a akıllı gözlük alanında Asya’nın en büyük teknoloji fuarı olan Computex’den ilginç ürün ile rakip geldi.

Pek bilinmeyen bir Tayvan’lı üretici olan “ChipSip”, kendine Google’ı rakip olarak seçmiş. Ama arama motoru alanında değil, giyilebilir teknolojik cihazlar alanında. Google Glass’a rakip olarak tasarladıkları “SiMEye” isimli akıllı gözlük, henüz prototip aşamasında ama Coputex fuarının “Best Choice” ödülünü kapmış bile.

GOOGLE GLASS’IN ÜÇTE BİRİ FİYATINA
SiMEye gözlüğü, Google Glass’ın 1,500 Dolar’lık fiyat etiketine karşın, sadece 500 Dolar gibi uygun bir fiyatla piyasaya çıkacak. Glass ile benzer işlevlere sahip olacağı söylenen cihaz, özellikle Android uygulamalarını üzerine indirip kontrol etme konusunda başarılı olacakmış. 1080p video kaydetme özelliği de, henüz Google Glass’ın yakalayamadığı bir standart.

chipsip-smart-glass

Tabii ilk bakışta cihazın eksikleri fazlasıyla göze batıyor. Henüz sesle kontrol yok, sesleri kemik iletimi ile göndermek yok (yani klasik kulaklık kullanmanız lazım), ayrıca şu andaki prototip modeller suratınızda biraz dengesiz duruyor. Yani firmanın zafer çığlıkları atması için çok erken.

BU YIL PİYASAYA ÇIKABİLİR
ChipSip firmasının verdiği bilgiye göre, SiMEye şu anda ABD, Japonya ve Avrupa’da çeşitli yerlerde test ediliyormuş. Ürünün ise bu yıl içerisinde geleceği tahminler arasında yerini alıyor.

Kaynak:Mynet

Share