Google Glass’ın yasalarla başı dertte

Google Glass bu yıl tüm dünyada satışa sunulmaya hazırlanırken, cihazın kullanımı hakkındaki tartışmalar da devam ediyor.

Google’ın akıllı gözlügü Google Glass, bu yılın sonlarında dünya genelinde satışa sunulacak. Ancak akıllı gözlüğün kullanım şekli ve kullanım alanları, şimdiden tartısma konusu haline gelmiş durumda. Daha önce özel hayatın ihlal edilmesine olanak sağlayabileceği için tartışma konusu olan Google Glass, şimdi de trafikte kullanımı halinde sebebiyet verebileceği sorunlar sebebiyle tartışma konusu oldu. Akıllı gözlük henüz piyasaya bile sürülmedi ama ABD eyaletlerinin sekizinde, akıllı gözlüğün araba sürerken kullanımını yasaklamak için yasa tasarıları hazırlandı.

Google Glass’ın yasalarla başı dertte

Google Glass’ın yasalarla başı dertte

Ancak bu gelişmeler karşısında Google da boş durmuyor. Google Glass‘ın sorunsuz bir şekilde piyasaya sürülmesl için elinden geleni yapan Google, akıllı gözlüğünün trafikte kullanımını yasaklamayı amaçlayan bu yasa tasarılarının kabul edilmemesi için lobi çalışmalarına başlamış hdurumda. Google lobicilerinin şimdiden üç eyaletin yöneticileriyle görüştüğü belirtiliyor. Ancak Google’ın bu lobi çalışmaları sonuç vermeyebilir. Çünkü Google Glass, sürücüleri araba sürerken dikkatini dagıtabilecek bir cihaz olarak görüluyor. Şimdilik sadece deneme sürecindekiler tarafından kullanılabilen Google Glass hakkında konuşan Google sözcüsü Cecelia Abada, gözlük genel kitleye ulaştıktan sonra tüm bu çekincelerin ortadan kalkacağını belirtti.
Kaynak:Mynet

Share