HDTV’de 3D devrimi

HDTVde 3D devrimi

HDTV'de 3D devrimi

2010 yılı 3D HDTV’lerin dönemi olacak. İşte 3 boyutlu HDTV ile ilgili bilmeniz gerekenler…

Daha HDTV teknolojisine yeni yeni ısınırken şimdi de HDTV’lerde 3D yani üç boyutlu teknoloji devri başlıyor. Başta LG olmak üzere Sony, Panasonic ve Tayvanlı üretici AU Optotronics, 2010’da 3D teknolojisini içeren yeni HDTV’leriyle kullanıcılarının karşısında olacak.

Üç boyut teknolojisinin HDTV’lere kaymasıyla birlikte artık kullanıcılar, evlerinde çok daha gerçekçi yayınları izleyebilecek. Bugüne kadar sinemada izlenebilen 3 boyutlu videolar, artık HD kalitesinde kullanıcıların hizmetinde olacak.

Bu bağlamda Tayvanlı üretici AU Optotronics de, 65 inç’lik boyutlarda olan 3D LCD panellerini gelecek yılın Haziran ayında satışa sunacağını belirtirken, LG ise bu yarışta geri kalmayarak 1920×1080 Full HD özelliğine sahip 3D destekli yeni monitörünü de geçtiğimiz haftalarda kamuoyuna duyurmuştu. Bunun yanı sıra Philips’in 3D HD TV’si, ekran çözünürlüğünü 3840×2160’a yani 8.9 milyon piksele çıkararak TV deneyiminde yepyeni bir sayfa açıyor. Bu piksel sayısıyla Philips 3D HD TV, aslında en yüksek HDTV standardını bile dörde katlıyor.

Share