Hello Tomorrow Challenge 17 Şubat’ta İstanbul’da

Amacı bilim ve teknolojiyi girişimcilikle buluşturarak dünyanın mevcut problemlerini çözmek olan Hello Tomorrow oluşumu, İstanbul tanıtım etkinliği ile sahnede.

 

Global girişimcilik yarışması Hello Tomorrow Challenge 2015’in İstanbul tanıtım etkinliği 17 Şubat 2015, saat 18:00’da Kuç Üniversitesi Kuluçka Merkezi’nde gerçekleşecek. Hello Tomorrow İstanbul Temsilcisi Hasan Türk, Grafentek CEO’su Ceyhun Derinboğaz, Chain CEO’su Kemal Apaydın kesinleşen konuşmacılar. Ayrıca akademisyen ve yatırımcı konuşmacılar da etkinlikte yer alacak. Etkinliğe buradan (htistanbul.eventbrite.com.au) kayıt yaptırabilirsiniz.

hello-tomorrow

Hello Tomorrow Challenge için başvurular 28 Şubat’a kadar devam ediyor. Yarışmaya Gıda & Tarım, Ulaşım & Mobilite, Malzeme, Yapı & Üretim, Sağlık, Enerji & Çevre, Bilişim&Telekomünikasyon ‘dan oluşan 6 ana kategoride katılım yapılabiliyor.

 

2014 yılında Avrupa ölçeğinde başarılı olan yarışma, 2015’te global bir hal aldı. Yarışma öğrenci, araştırmacı, bilim insanı, mühendis, doktor vb. tüm disiplinlerden girişimcilere açık.

 

Yarışmada 6 kategoriden 5’er proje, toplamda 30 proje yarı-finale kalacak ve Paris’te düzenlenecek final konferansına katılım hakkı kazanacak. Ayrıca bu 30 projeye 3 ay boyunca mentör desteği sağlanacak. Final konferansında global yatırımcılar, özel sektör temsilcileri, basın, girişimciler, bilim insanları, öğrenciler ve mentörlerden oluşan kitleye yapılacak sunumların ardından kategori birincileri ve genel birinci belirlenecek. Birinciye 100 bin €, kategori birincilerine de 15 bin € ödül verilecek olan yarışmadan sonra global ve lokal partnerlerden yatırım alma, kuluçka desteği alma ve medyada yer alma gibi fırsatlar da yarışmayı cazip hale getiriyor.

 

Yarışmaya katılacak proje ve girişimler için 3 kıstas mevcut:

  • İnovasyon içermesi
  • Şirketin (kurulduysa) 2 yaşından küçük olması
  • 250 bin €’dan fazla yatırım almamış olması

 

« 2015’te yarışmayı Avrupa ölçeğinden global ölçeğe taşımaktan çok memnunuz. Dünya genelindeki inovatörlerin toplum üzerindeki etkisini, finansal destek ve mentör proğramları ile projelerini hızlandırarak arttırabileceğimizi düşünüyoruz. »

Xavier Duportet, Hello Tomorrow Kurucusu

 

Los Angeles’tan Delhi’ye, İstanbul’dan San Fransisco’ya, Paris’ten Dubai’ye 40’tan fazla şehirde temsilciliği bulunan Hello Tomorrow, bu şehirlerde lokal tanıtım etkinliklerini temsilcileri aracılığıyla düzenliyor. 28 Şubat’a kadar başvuru almaya devam eden yarışma için başvuru linki: www.hello-tomorrow.org/challenge/

 

Lokalde Koç Üniversitesi Kuluçka Merkezi, TEB ve Teknopark İstanbul gibi destekçiler ile çalışan Hello Tomorrow, globalde Orange, Michelin, Roche, Air Liquide, Axa, Airbus, Janssen, Total ve GDF Suez gibi destekçilere sahip.

Hello Tomorrow

 

Hello Tomorrow Hakkında:

Hello Tomorrow, dünyanın mevcut problemlerini bilimsel ve teknolojik inovasyonlarla çözmek isteyenleri bir araya getiren global ve kar amacı gütmeyen bir oluşumdur.

 

Hello Tomorrow Challenge, Hello Tomorrow’u oluşturan 3C ‘den (Community, Challenge, Conference) bir tanesi. Community (Topluluk) disiplinler arası ve kuşaklar arası değiştiricileri bir araya getirir ve bunlara “Builders of Tomorrow (Yarının İnşa Edenler)” ismini verir. Conference (Konferans) yılda bir kere düzenlenir ve yarışmanın finali ile global etkileyici konuşmacıları sahneye taşır. 2015 konferansı 25-26 Haziran’da Paris’te gerçekleşecek.

 

Hello Tomorrow 2015 Global Partnerler:

Orange (Global Yarışma Sponsoru), Air Liquide (Enerji & Çevre Sponsoru), Inria, Michelin (Ulaşım & Mobilite Sponsoru), Axa, Roche (Sağlık Sponsoru) Airbus (Malzeme, Yapı & Üretim Sponsoru), Janssen, Inra, Institut Pasteur, GDF Suez, Universcience, Vinci Energies, Total, Île-de-France.

 

Hello Tomorrow 2015 Yerel Partnerler:

Koç Üniversitesi Kuluçka Merkezi, TEB, teknopark istanbul

 

Hello Tomorrow Global Basın Sorumlusu:

Nolwenn Renouard

[email protected]

 

İstanbul Temsilcisi

Hasan Türk

[email protected]

 

Basın Bültenidir

Share