Hindistan’dan Giyilebilir Yüzük

Hindistan’dan, Microsoft’un CEO’luğundan sonra bir bilişim adımı daha geldi.

Hindistan'dan Giyilebilir Yüzük

Hindistan’dan Giyilebilir Yüzük

Teknolojik gözlük ve saatler, henüz çoğumuzun hayatına girmediyse de, standart ürünler olarak kanıksadığımız bir konumdalar. Benzer şekilde pek çok ürün genellikle halihazırda kullandığımız aksesuarları taklit ediyor. Yeni bir ürünse, bu anlayışa meydan okuyor.

Hindistan menşeili ve California’da Fin Robotics isimli kurumsal isimle bilinen RHL Vision Technologies firmasının ürünü “Fin”, “Dünyayı giyin” sloganıyla geliyor. Başparmağa takılan bu cihaz, avcunuzun tamamını bir arabirim olarak kullanmanızı sağlıyor. Parmaklarınızın her parçasını algılayabilen “yüzük”, Bluetooth kullanan cihazlarla iletişim kurarak akıllı telefondan mp3 çalara, otomobilinizden televizyonunuza kadar her konuda size seçenekler sunuyor.

Bir fon toplama projesi olarak kendini sunan Fin, şu an için 60.000 doların üstünde para toplamış durumda. 11 gün içinde 100.000’e ulaşmayı hedefleyen firma, ürünün ilk 2 prototipini tamamlamış, ürünün testlerini de büyük ölçüde bitirmiş. Test aşamasının bitmesiyle de ürün üretim ve dağıtıma geçecek. Indiegogo sayfalarında her aşaması detaylı anlatılan ürün, bakalım gözünü diktiği noktaya yerleşebilecek mi?

ürünün video’su aşağıda:

Kaynak:Milliyet

Share