Intel’in SD kart boyutundaki bilgisayarı

Intel’in CES 2014′te görücüye çıkardığı SD kart büyüklüğündeki bilgisayarı Edison beklenenden kalın olacak.

Hafızalarımızı geri sarıp CES 2014′ü hatırlayacak olursak, Intel’in SD kart büyüklüğündeki mini bilgisayarını hatırlamamak elbette mümkün değil.

Linux tabanlı Bluetooth ve Wi-fi özelliklerine sahip olan SD kart büyüklüğündeki bu mini bilgisayarın adı da oldukça manidar. Edison ismi verilen SD kart büyüklüğündeki bilgisayarın teknoloji dünyasında yepyeni bir ufuk açabileceği ihtimali çok yüksek.

intel-edison

Intel gibi dünya çapında bi işlemci üreticisinin SD kart büyüklüğün bilgisayar yapması çok da şaşırtıcı olmamakla beraber kullanıcıların oldukça ilgisini çekeceğe benziyor. Öte yandan bu mini bilgisayarda genellikle giyilebilir cihazlarda kullanılan Atom işlemciden tam beş kat daha küçük olan Quark SoC işlemci kullanılıyor. Bu işlemcinin mobil cihazlara özel olarak ortaya konması ve özelleştirilebilir bir yapı sunması ile ön plana çıkıyor.

Edison hakkında gelen son bilgiler arasında ise boyutları anlamında SD kart büyüklüğünde olacağı ancak kalınlık olarak bir SD karttan biraz daha kalın olacağı bilgileri yer alıyor. İlk yapılan tanıtıma göre Edison’un tam anlamıyla SD kart boyutlarında olmamasının kullanıcıları çokta fazla hayal kırıklığına uğratacağı sonucunu çıkarmak çokta doğru olmaz.

Sonuç olarak Tam anlamıyla SD kart boyutlarına sahip olmasa da dünyanın en küçük bilgisayarlarından biri olacak olan Edison bilgisayar dünyasında doğan yeni bir güneş olacak.

Kaynak:Mynet

Share