İnternet sansürüne ABD’den tepki

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, günlük basın toplantısında internete sansür yasasını ve HSYK yasası hakkında soruları cevaplandırdı.

İnternet sansürüne ABD'den tepki

İnternet sansürüne ABD’den tepki

Posta 212’den İlhan Tanır’ın haberine göre, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf internete sansür yasasıyla ilgili sorulan soruya verdiği yanıt şöyle:

İLİŞKİLERİMİZ ETKİLENİR

“Avrupa Güvenlik ve İşbilirliği Kurumu (AGİT) ve diğerlerinin konuyla ilgili endişelerini paylaştığımızı daha önce belirtmiştik. Kanun, ciddi bir şekilde ifade özgürlüğünü, basın özgürlüğünü ve internette bilgi akışını kısıtlayıcı potAnsiyele sahip. Biz ayrıca bunun (internet sansürü yasasının) Türkiye’nin iş ve yatırım ortamını da negatif etkileyebileceğine inanıyoruz. Anladığımız kadarıyla Cumhurbaşkanı Gül tarafından kabul edilen yasa, Parlemanto’da bazı değişikliklere daha uğrayacak. Bu süreçte veya yasanın son haliyle uygulanmasında olsun, biz Türkiye’den temel ifade özgürlükleri ile özgür ve bağımsız medyaya sahip çıkılmasını bekliyoruz.

2 değişiklik var Cumhurbaşkanı Gül tarafından istenen. Eğer bunlar yerine getirilirse bu şekliyle sizin için uygun olacak mı bu yasa?

Bunu söylemedim. Biz bu süreçte Türkiye’den, endişelerimizin temel nedeni olan temel özgürlüklerin sağlama alacak bir yasa çıkarması için bekentimiz var. Bundan öteye daha detaylı bir analiz yapmayacağız, yasa çıktığı zaman ona göre yeniden bir değerlendirme yapabiliriz.

Bir ikinci yasa da, Meclis’de geçen ve şu an Cumhurbaşkanı Gül’ün imzasını bekleyen HSYK yasa tasarısı hakkında bir yorumunuz var mı sorusuna karşılık olarak, Harf ‘bu yasayla ilgili spesifik detaylara sahip değilim. Yeniden bakıp, çalışanlara danışıp, ona göre değerlendirebiliriz. Biz her zaman için Türkiye’nin iç meselelerine karışmıyoruz. Ama yeniden bakayım.”

Kaynak:Odatv

Share