iphone 5 nasıl olacak

iPhone 5 dedikoduları yine hareketlendi… İşte iPhone 5’te olması beklenen 5 özellik…

iphone 5 nasıl olacak

iphone 5 nasıl olacak

Yeni iPad ortaya çıktı ve cihaz hakkında yapılna dedikoduların bir çoğu havada kaldı. Peki iPhone 5 hakkında neler biliniyor? Yeni iPhone 5 daha ince mi olacak? Yeni iPad gibi LTE desteği ile beraber mi gelecek? Farklı ve daha dayanıklı bir maddeden mi yapılacak? İşte en son iPhone 5 söylentileri.

Ekranı daha ince olacak: Analist Peter Misek’e göre Apple, Tosiba ile beraber yeni iPhone’da kullanılacak bir ekran teknolojisi üzerinde çalışıyor. Bu yeni ekranın dokunmatik devrelerine olan ihtiyacı ortadan kaldırdığı ve iPhone’u önemli ölçüde incelttiği, inanılmaz derecede tepkisel hale getirdiği söyleniyor.

Temmuz-Eylül aylarında çıkacak: iPhone 5’in bu aylarda ortaya çıkması umuluyor. Bu da olmazsa sonbahar ayları, iPhone 5 ile tanışmamıza şahitlik edecek.

iPhone 5, LTE bağlantısını destekleyecek: ABD’li mobil sağlayıcı Verizon’un basın bülteni, yeni iPhone’da LTE’nin bulunacağnın en büyük işaretlerinden. Wall Street Journal’dan Greg Bensinger, Verizon’un 2012’de sadece 4G LTE ağlarında çalışan telefonlar tanıtacağını söylediğini, bu açıklamanın yeni iPhone’un 4G LTE destekli olacağının bir işareti olduğunu iddia ediyor. Bununla birlikte basın bülteni, iPhone 5’in LTE’li olacağı konusunda asılında herhangi bir işaret vermiyor.

iPhone 5 ultrasonik bağlara sahip olacak: Patently Apple’a göre telefonu bir arada tutmada ultrasonik (ses ötesi) bağlantı kulanılarak daha sağlam bir kasa meydana getirilebiliyor. Patently Apple’ın geçtiğimiz günlerde farkettiği yeni bir patent başvurusu, Apple’ın ürünlerinde plastik ve metali bir arada kullanarak maliyetten tasarruf etmek istediğinin bir işareti olabilir.

iPhone 5’in arka kapağı yeni bir maddeye sahip olacak: International Busines Times’dan Sangeeta Mukherjee, hiçbir kaynak göstermese de “Apple’ın son iPhone’nunun bira kutularında kullanılan madde ile aynı maddeden yapılacağını” söylüyor. Ancak “bira kutularında kullanılan madde”, alüminyumdan başka bir madde değil ve bu dedikodunun doğruluğu tartışılır.

Share