‘iWatch 2014 sonunda sunulacak’

Apple’ın bir süredir üzerinde çalıştığı öne sürülen akıllı saati ‘iWatch’, 2014 sonunda piyasaya sürülebilir.

'iWatch 2014 sonunda sunulacak'

‘iWatch 2014 sonunda sunulacak’

İlk olarak Apple’ın üreteceğine dair haberlerin yayılmasının ardından Google, Samsung ve LG’nin de ortak olduğu akıllı saat rekabetinde beklenen tarih 2014 sonu olabilir.

Asya merkezli finansal hizmetler grubu KGI Securities analisyi Ming-Chi Kuo, ‘Apple’ın akıllı saat piyasaya sürmesini beklediğini ancak beklentinin çok yakın bir tarihte gerçeğe dönüşmeyeceğini’ belirtti.

Apple’ın geçmişte birçok ürünü hakkında doğru tahminlerde bulunan Kuo, ‘iWatch üretiminin gelecek yıl ortalarında başlayacağını ve 2014 sonunda da satışa sunulacağını’ öne sürdü.

9to5Mac sitesine bilgi ve rene Kuo, akıllı saatin 3.8-5 cm genişliğinde ekrana sahip olmasını bekliyor. Cihazın ayrıca Toshiba’nın bu yıl Las Vegas’ta düzenlenen CES elektronik fuarında tanıttığı akıllı saat gibi biyometrik özelliklere sahip olacağını ifade etti.

Toshiba’nın akıllı saati, arkasında bulunan ECG sensörü (elektrokardiyogram) sayesinde kullanıcıları nabzından tanıyor ve bir başkasının giymesi halinde otomatik olarak kapanıyor. OLED ekrana sahip olan cihaz, Apple iOS ve Android cihazlarla uyumlu.

Kaynak:ntvmsnbc

Share