İzmir Bayraklı artık ‘tek tıkla’

BAYRAKLI Belediyesi’nin hayata geçirdiği kent bilgi sistemi projesi kapsamında, ilçe sınırları içerisinde yer alan cadde ve sokaklar 8 kameralı özel donanımlı bir araçla 360 derece 3 boyutlu panoramik çekimleri yapılarak dijital ortama aktarıldı. NETCAD/360 Adı verilen program sayesinde vatandaşlar belediyenin web sitesi üzerinden ilçenin tüm sokak ve caddelerini 3 boyutlu olarak görebilecek. Belediye müdürlükleri de bu sistem üzerinden envanter oluşturabilecek, bir tıkla sorun yaşanan bölgeye ulaşılabilecek.
izmir-bayrakli

Bayraklı Belediyesi kent bilgi sistemi projesini oluşturdu. Bayraklı Belediyesinin www.bayrakli.bel.tr web adresinden kent rehberi ikonunu tıklayan herkes Bayraklının sisteme entegre edilen 5 yıllık hava fotoğrafları ile cadde ve sokakların gelişimini 3 boyutlu olarak görebilecek. Sistem sayesinde Bayraklı’nın 2009’dan 2014’e kadar nasıl değişti, yatırımların hangi bölgelere yapıldığı rahatlıkla takip edilebilecek. Birim müdürlükleri projelerle ilgili işlemlerini daha hızlı ve kolay yapabilecek. İzmir’de ilk kez hayata geçirilen bu proje ile birim müdürlükleri Bayraklının tüm sokak, cadde görüntülerini takip ederek her türlü bilgiye görsel olarak ulaşabilecek.

bayrakli-harita

BİR TIKLA HER ŞEY GÖRÜLÜYOR
Hizmet sayesinde, örneğin Mali Hizmetler Müdürlüğü sistem üzerinden konutların kaç katlı olduğunu, reklam tabelalarının ölçülerini tespit ederek vergileri daha sağlıklı şekilde alabilecek. Fen İşleri Müdürlüğü de yolların asfaltlanması, yolun uzunluğu, genişliği; kilit parke taşı döşenecek sokak ve caddelerin ölçümlerine kadar tüm bilgileri bu sistemle elde edebilecek. Yapı Kontrol Müdürlüğü ise kaçak yapıların tespitini sağlayabilecek. Sistem sayesinde kentin görünümüne, arazi kullanım kararlarına bilgisayar üzerinden erişim imkanı bulunuyor.

8 KAMERALI ÖZEL ARAÇLA 360 DERECE PONORAMİK ÇEKİM
Bayraklı Belediye sınırları içerisinde yer alan cadde ve sokaklar 8 kameralı özel donanımlı bir araçla 360 derece 3 boyutlu panoramik çekimleri yapılarak dijital ortama aktarıldı. İlçenin Coğrafi ve Kent Bilgi Sistemi’nin görüntülemesini sağlayan sistem ile Bayraklının bütün sokaklarının panoramik görüntüleri çekilerek aynı anda uydulardan koordinat alarak etiketleme yapıldı. Bu bilgiler düzenlendikten sonra dijital ortama aktarılarak bilgisayar ve internetten ilgili kurumların ve vatandaşların paylaşımına sunuldu.
bayrakli-kent-rehberi

“TEKNOLOJİYİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, teknolojiyi yakından takip ettiklerini belirterek, “Teknolojiyi kullanarak birçok soruna anında müdahale edebiliyoruz. Bu sistem sayesinde web sitemiz üzerinden vatandaşlarımız oturdukları yerleri 360 derecelik bir açıyla 3 boyutlu olarak görebilecekler. Ayrıca belediye ekiplerimiz, sorun yaşanan bölgeyle ilgili bilgiyi buradan anından öğrenebilecek. Teknoloji ile hayatımız kolaylaşıyor. Biz de belediye olarak bu hizmeti vatandaşlarımıza sunuyoruz” dedi.

bayrakli-sokaklari

İncelemek için burayı tıklayın.

Share