‘Jobs’un sırrı’nı kullandılar

Kaspersky Lab, Haziran ayı spam raporunu açıkladı.

'Jobs'un sırrı'nı kullandılar

‘Jobs’un sırrı’nı kullandılar

Güvenli içerik yönetim çözümleri alanında faaliyet gösteren Kaspersky Lab, Haziran ayı spam raporunu açıkladı.

Kaspersky Lab tarafından hazırlanan Haziran ayı spam raporuna göre, istenmeyen e-postalarda en sık rastlanılan başlık “Apple’ın kurucusu Steve Jobs’un başarısın sırrı” ve “Apple ürünlerinde büyük indirimler” oldu.

Güvenli içerik yönetim çözümleri alanındaki lider şirket Kaspersky Lab, Haziran ayı spam raporunu açıkladı. Bu rapora göre istenmeyen e-posta trafiği Haziran ayında, yüzde 1.4 puan artış göstererek, ortalamada %71.1’e ulaştı. E-postaların %1.8’inde, bir önceki aya göre yüzde 1 puan düşüşle, zararlı eklentiler bulundu.

Spam üreticilerinin Haziran ayında Apple’ın kurucusu Steve Jobs’un ismini etkin bir şekilde kullandıkları belirlendi. İstenmeyen e-postaların başlığı, alıcıları ünlü iş adamının başarısının sırrını öğrenmeye davet ederken, mesajın içeriğinde ücretsiz eğitim seansları için bir reklam bulunuyordu. Mesajı düzenleyenler, katılımcılara sadece 1,5 saatte hobilerini nasıl karlı bir işe dönüştürebileceklerini öğretmeyi taahhüt ediyordu. Steve Jobs’ın ismi de dikkat çekmek için kullanılmıştı.

APPLE’DA ŞOK İNDİRİM

Steve Jobs’ın başarısını açıklamayı vaat eden kurs tekliflerinin yanı sıra, yine Haziran ayında karşılaşılan diğer istenmeyen e-postalar da Apple ürünlerinde inanılmaz indirimler teklif ediyordu. Dolandırıcılar, e-postanın daha güvenilir görünmesi için “Kimden” alanına şirketin adını yazdılar; ancak kullanılan e-posta adresinin Apple firması ile bir ilgisi yoktu. Bu e-postaları oluşturanlar, ürünlerin sınırlı sayıda olduğuna ve alıcıların acele etmesi gerektiğine özellikle vurgu yaptılar. Bu aldatmaca ile yapılmak istenen, kullanıcıların karar almalarını hızlandırarak, ürünlerin siparişi için bağlantıyı hemen tıklamalarını sağlamaktı.

Spam üreticileri tarafından kullanılan bir diğer sahtekarlık da ABD üniversitelerine kayıt ve çevrimiçi eğitim teklifleri oldu. Bu e-postalarda, başvuru formlarının bulunduğu sayfaya yönlendiren bağlantılar bulunuyordu. İlginç olansa her e-postada bulunan web adreslerinin birbirinden farklı olması ve bu adreslerin e-postanın gönderildiği gün oluşturulmuş olmasıydı. Büyük olasılıkla bu toplu e-postaları gönderenler, kullanıcı verilerini bu şekilde toplamak istediler.
Kaynak:GerçekGündem

Share