Kapı için telesekreter sistemi

Eve gelen misafir evde kimse yoksa sesli ve görsel mesaj bırakabilecek.

Kapı için telesekreter sistemi

Kapı için telesekreter sistemi

Öğrenci projesi olarak geliştirilen çalışmayla, ev sahibi yokken gelen misafir kapıya sesli ve görüntülü mesaj bırakabilecek.

Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bitirme Projeleri Sergisi’nde çalışmasını ziyaretçilerin beğenisine sunan öğrencilerden Serdar İmamoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl eylül ayında geliştirmeye başladığı projesinin prototipini tamamladığını söyledi.

“Ev sahibinin, evde olmadığı zaman gelen kişilerden haberdar edilmesini amaçlıyoruz” diyen İmamoğlu, şunları kaydetti:

“Ürün; diafon sistemi, zil paneli, ses kaydedici devre ve bu devreyi kumanda edebilen mikrodenetleyici üzerine kuruldu. Ev sahibi çıkarken sistemi aktive ediyor. Gelen misafir zili çaldıktan sonra 40 saniye boyunca kapı açılmazsa mesaj sistem devreye giriyor ve ev sahibinin evde olmadığını aktarıyor.

Ziyaretçi, sisteme 15 saniye boyunca mesajını kaydedebiliyor. Ev sahibi, eve geldiğinde sistemi kapatıp telesekreter gibi mesajları arka arkaya dinleyebiliyor ya da kamera modülü eklendiğinde ayrıca izleyebiliyor.”

Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bitirme Projeleri Sergisi’nde 89 tasarım, ürün ya da proje yer aldı. Bu yıl beşincisi düzenlenen sergide; biyomedikal, elektrik-elektronik, bilgisayar, endüstri ve makine mühendisliği alanlarındaki çalışmalar sergilendi.

Kaynak:AA

Share