Kiralanabilir elektrikli bisiklet

Danimarka’nın başkenti Kopenhag, şehir çapında kiralanabilir elektrikli bisikletleri devreye soktu.

Kopenhag dünyanın ilk bisiklet kiralama sistemine sahip olan şehri. Şehir bisikletçileri için bir cennet olan Kopenhag’da, bisikletlerin trafikte öncelikleri, kendi yolları, şeritleri ve hatta kendi trafik ışıkları var.

elektrikli-bisiklet

İşte şimdi Kopenhag’da elektrikli akıllı bisiklet de kiralayabiliyorsunuz. Şehrin her yerine yayılmış bisiklet istasyonlarından birine gidiyor, akıllı telefon için indireceğiniz uygulama ile ödeme yapıyor ve bir bisikleti aktive edip kilidini açıp alıyorsunuz.
Bisiklette hem zorlu parkurlar ve uzun geziler için elektrikli motor desteği var, hem de üzerine monte edilmiş küçük birtablet bilgisayar. GPS destekli tablette haritaları görebiliyor, rota seçebiliyor ve gezip görülecek yerler rehberinden faydalanabiliyorsunuz.

İşiniz bittiğinde bisikleti yine benzer bir bisiklet istasyonundaki özel park alanına bırakıyor ve gidiyorsunuz. Bisiklet kendi kendine yerinde kilitlenip, bir sonraki müşteriyi bekliyor. Buna benzer modern uygulamaların, benzer bisiklet dostu Avrupa şehirlerinde hızla yayılacağını tahmin etmek zor değil doğrusu.

Kaynak:Gerçek Gündem

Share